Cât a ajuns să coste o ciorbă în restaurantele din Bucureşti, în 2024. Preţurile au explodat, românii sunt uimiţi când văd meniurile

de: Ioana Bucur
14 02. 2024

Un preparat simplu, unul dintre preferatele românilor, pe care îl găsim în meniurile tuturor restaurantelor, a trecut printr-un proces neașteptat, în ultima perioadă. Află, din rândurile de mai jos, cât a ajuns să coste o ciorbă în restaurantele din Bucureşti, în 2024. Preţurile au explodat.

Prețurile au explodat după pandemie

Nu este niciun secret că perioada pandemiei, cu toate restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului, a avut un impact negativ major asupra pieții ospitalității, aceasta având, în 2020, încasări cu 40% mai mici decât în 2019.

Între timp, OMS a declarat finalul pandemiei, iar toate restricțiile au fost ridicate. „Pofta” românilor de mâncat în oraș a afost uriașă, iar asta se vede clar în profiturile record ale restaurantelor.

Surprize neplăcute în meniurile restaurantelor

În ultimul timp, însă, clienții au parte de surprize neplăcute în momentul în care deschid meniurile. Prețurile au explodat, iar diferentele cele mai mari se văd, fără doar și poate, în cazul unui preparat îndrăgit de oamenii din toate colțurile țării: ciorbele.

Zilele în care îți poți lua o porție de la cantină cu mai puțin de zece lei sau cu 15-17 lei dintr-un restaurant pare că au apus. Cât a ajuns să coste o ciorbă în restaurantele din Bucureşti, în 2024?

Te-ar putea interesa și: Cât a costat o apă plată la 750 de ml la un restaurant de lângă Palatul Bragadiru. Prețul s-a triplat

Cât a ajuns să coste o ciorbă în restaurantele din Bucureşti, în 2024

Prețul aproape că s-a dublat, iar astăzi, o porție de ciorbă de perișoare – una dintre cele mai populare de la noi din țară – a ajuns să coste în jur de 30 de lei, altele, chiar mai mult.

„Există restaurante în București unde o ciorbă de văcuță costă 33 de lei sau o ciorbă de perișoare care a ajuns să coste 30 de lei.

Ciorbă nu este singurul preparat care e mai scump pentru că și la celelalte preparate regăsim creșteri destul de mari de prețuri, prețuri chiar duble.

Managerii de restaurante spun că, în primul rând, a crescut prețul pentru materia prima pe care o folosesc pentru prepararea acestor produse. De asemenea, au prețuri din ce în ce mai mari la utilități și, în plus, au fost nevoiți să mărească salariile angajaților.

Cu toate acestea, clienții merg în continuare în număr mare la restaurante”, potrivit Observator News.

Te-ar putea interesa și: Câtă ciorbă trebuie să mănânci, de fapt? Mihaela Bilic a dat verdictul, doar aşa este sănătoasă