13 aug. 2023 | 11:42

Castraveți murați buni de mâncat chiar a doua zi. E cea mai rapidă reteță, gustul e fabulos

Știri generale
Castraveți murați buni de mâncat chiar a doua zi. E cea mai rapidă reteță, gustul e fabulos

Castraveții murați sunt ideali alături de preparatele tradiționale românești, cum ar fi friptura de porc, grătar sau ca și compoziție în salata de boeuf. Totuși, de multe ori ei trebuie să stea în borcane destul timp pentru a fi cât mai gustoși. Iată o metodă prin care nu trebuie să aștepți prea multă vreme! Partea cea mai interesantă la castraveții murați în oțet este faptul că pot fi consumați chiar a doua zi. De asemenea, nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente.

Rețeta pentru castraveții murați în oțet

Pentru două borcane de un 1 litru ai nevoie de următoarele:

  • 2 kilograme de castraveți micuți, proaspeți și de culoare verde închis
  • o legătură de mărar (se poate folosi și cel uscat)
  • două lingurițe de sare neiodată
  • două lingurițe de zahăr
  • două cepe (una albă și una roșie)
  • o căpățână de usturoi
  • câteva boabe de muștar
  • câteva boabe de piper negru
  • câteva felii sau rondele de hrean proaspăt
  • un litru de apă
  • 400 de mililitri de oțet din vin alb

Cum se prepară

Se spală foarte bine castraveții și se lasă în apă rece 30 de minute, dacă se poate mai mult timp, este perfect.

Apoi se spală mărarul și se taie grosier, codițele se păstrează, nu se aruncă!

Se curăță usturoiul și ceapa, se pune mărarul tăiat pe fundul borcanelor, apoi se adaugă castraveții, ceapa, cățeii de usturoi, hreanul, boabele de muștar și de piper negru.

După ce ai procedat așa, pune un litru de apă la fiert, împreună cu zahărul și sarea. Abia când dă în clocot se stinge focul și se adaugă oțetul.

Toarnă apa fierbinte în borcane, peste castraveții deja plasați în interior. Poți folosi un polonic.

Acoperă borcanele cu capac și agită puțin ca să se amestece ingredientele, apoi scoate capacele borcanelor și acoperă cu un tifon, până a doua zi. Tifonul este folosit pentru a feri legumele de praf și de insecte.

A doua zi scoate tifonul și pune capacele. Astfel, rețeta este gata! Este bine de știut că poți plasa borcanele la frigider, cu cât ei stau mai mult în saramură, cu atât vor fi mai gustoși.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”