Castraveții murați sunt ideali alături de preparatele tradiționale românești, cum ar fi friptura de porc, grătar sau ca și compoziție în salata de boeuf. Totuși, de multe ori ei trebuie să stea în borcane destul timp pentru a fi cât mai gustoși. Iată o metodă prin care nu trebuie să aștepți prea multă vreme! Partea cea mai interesantă la castraveții murați în oțet este faptul că pot fi consumați chiar a doua zi. De asemenea, nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente.
Pentru două borcane de un 1 litru ai nevoie de următoarele:
Se spală foarte bine castraveții și se lasă în apă rece 30 de minute, dacă se poate mai mult timp, este perfect.
Apoi se spală mărarul și se taie grosier, codițele se păstrează, nu se aruncă!
Se curăță usturoiul și ceapa, se pune mărarul tăiat pe fundul borcanelor, apoi se adaugă castraveții, ceapa, cățeii de usturoi, hreanul, boabele de muștar și de piper negru.
După ce ai procedat așa, pune un litru de apă la fiert, împreună cu zahărul și sarea. Abia când dă în clocot se stinge focul și se adaugă oțetul.
Toarnă apa fierbinte în borcane, peste castraveții deja plasați în interior. Poți folosi un polonic.
Acoperă borcanele cu capac și agită puțin ca să se amestece ingredientele, apoi scoate capacele borcanelor și acoperă cu un tifon, până a doua zi. Tifonul este folosit pentru a feri legumele de praf și de insecte.
A doua zi scoate tifonul și pune capacele. Astfel, rețeta este gata! Este bine de știut că poți plasa borcanele la frigider, cu cât ei stau mai mult în saramură, cu atât vor fi mai gustoși.