Castelul din România readus la viață de un conte. Satul în care se află, din nou pe harta turistică

de: Ana Chivu
16 10. 2020

Unul din cele mai frumoase castele de la noi a fost în sfârșit readus la viață. Un conte a decis să dea față satului în care se află și a schimbat una din atracțiile locului. Care e povestea din spatele locației uitate de lume?

Un castel din România, readus la viață de un conte. Unde se află?

Un castel uitat de lunme dintr-un sat din Covasna s-a transformat într-un loc desprins din basme. Fotografiile spun totul, iar singurul protagonist al poveștii este un conte cu o poveste impresionantă. După o investiție de 1 milion de euro, satul a prins o află culoare cu ajutorul atracției turistice. Este vorba despre castelul unde avea reședința familia Kalnoky. Acesta a fost construit în urmă cu aproape patru secole, iar azi mai adăugă o poveste între pereții săi. Tibor Kalnoky s-a întors în România în anii ’90, s-a stabilit acolo unde au locuit strămoșii săi și a hotărâr să readucă la viață vechile construcții.

Ccastelul Kalnoky, construit în urmă cu aproape 4 secole, reabilitat de unul din membrii familiei

Castelul din Micloșoara a fost construit în 1648, iar până în 1900 a aparținut familiei. În 1939 clădirea a fost naționalizată, iar mai apoi recuperată din nou de un membru de drept. Înainte de recuperare, castelul a fost în întregime restaurant și a fost decorat astfel pentru a aduce aminte de viața dein Transilvania de altărată, iar acum funcționează ca muzeu. Contele deține în Micloșoara și câteva case de oaspeți care sunt decorate tot în conformitate cu vremurile trecute. Toate obiectele din casele de oaspeți și din muzeu sunt cele originale, dar recondiționate de către meșterii populari din zonă.

Tibor Kalnoky

„Nu numai cazarea este importantă, ci este important să existe şi activităţi”

„Noi avem o vedere holistică despre turismul local pentru că avem atât de multe aspecte inedite în România care ar trebui exploatate şi dezvoltate. Micloşoara este un mic sat cu 500 de locuitori, este foarte frumos, foarte vechi, într-un mediu natural care se îmbină cu un stil de viaţă ce nu se mai găseşte în altă parte în Europa. Aici am făcut casele de oaspeţi, care sunt precum un muzeu viu, am făcut şi un pub, iar castelul funcţionează ca muzeu care poate fi vizitat ca obiectiv turistic. Nu numai cazarea este importantă, ci este important să existe şi activităţi astfel încât turiştii să ia parte la viaţa locală. Aici în Covasna sunt multe posibilităţi din punct de vedere natural precum Lacul Sfânta Ana, Cheile Vârghişului sau Lacul Albastru de la Racoş”
Tibor Kalnoky (Sursa. businessmagazin.ro)