Castel ilegal de pe Coasta de Azur, demolat. Cum arată „palatul nunților” pentru VIP-uri estimat la 57 de milioane de euro

Castel ilegal de pe Coasta de Azur, demolat. Cum arată „palatul nunților” pentru VIP-uri estimat la 57 de milioane de euro

Castelul Diter, cum era cunoscut în sudul Franței, va fi făcut una cu pământul. Curtea de apel din Aix-en-Provence a hotărât să mențină parțial la recurs decizia din primă instanță în cazul „Afacerii Diter”.

Magistrații au stabilit că trebuie distrus integral castelul lui Patrick Diter, o construcție somptuoasă estimată la 57 de milioane de euro pe culmile Grasse, din regiunea Alpes-Maritimes.

Construită în 2005 într-un stil renascentist, întreaga proprietate nu avea permis de construcție. Acest scandal imobiliar este un caz extraordinar din cauza dimensiunilor clădirilor ridicate fără vreo autorizație.

Patronul, Patrick Diter, a transformat o clădire modestă de 200 de metri pătrați, invadată de buruieni și de șerpi, într-o proprietate vastă de peste 3000 de metri pătrați.

Judecătorii au decis distrugerea tuturor clădirilor într-un termen maxim de 18 luni. În caz contrar, proprietarul va trebui să plătească o amendă de 500 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

Patrick Diter a fost, de asemenea, obligat să achite și o amendă de 450.000 de euro. În schimb, patronul scapă de pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, cum stabiliseră magistrații în primă instanță.

Întregul ansamblu ridicat pe o proprietate de 3000 mp trebuie dărâmat. Castelul Diter găzduia evenimente pentru care chiria era pe seară și de 50.000 de euro, spun surse pentru Le Parisien.

Castel pentru nunțile VIP-urilor: heliport, piscină și drum într-o pădure protejată

În cadrul audierilor, acuzarea a denunțat „un proiect faraonic, delirant, total ilegal”, efectuat „prin încălcarea normelor de planificare urbană, de siguranță și de protecție a mediului”.

Patrick Diter construise, pe lângă clădirile în care erau găzduite, de obicei, nunți de lux și petreceri private, un heliport, o piscină și chiar o stradă într-o zonă împădurită clasificată.

Vecinii au depus plângeri, dar Patrick Diter a continuat să găzduiască pe proprietatea sa organizarea de nunți sau platouri pentru producții mari de film. Toate aceste afaceri îi aduceau sute de mii de euro.

Potrivit publicației electronice Le Parisien, Patrick Diter ar fi beneficiat de protecția unor oficiali locali, mulți dintre ei fiindu-i prieteni. Jurnaliștii au dezvăluit că în palatul său ar fi găzduit căsătoria unui ofițer de securitate adjunct din Grasse.