Caserolele pe care să le alegi pentru mâncarea din frigiderul tău. Mare atenție!

de: Năstase Mirabela
16 04. 2022

Ce caserole să alegi pentru mâncarea din frigider. Se știe că a avea acasă recipiente de calitate înseamnă și multe beneficii, deoarece rezistă ani de zile și sunt cei mai buni aliați atunci când vine vorba de gătit mult. Pentru cei care gătesc acasă, mai sănătos și mai economic, o caserolă o investiție grozavă.

Caserolele pe care să le alegi pentru mâncarea din frigiderul tău

În magazine găsești multe caserole, dar trebuie să știi să alegi recipientele. La întrebarea ce fel de recipient să alegi, răspunsul este unul simplu: cel care se potrivește nevoilor tale. De exemplu, trebuie să citești eticheta produsului și să te asiguri că poți încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde fără nicio problemă. Ar trebui să fie întotdeauna fără BPA și ftalați.

Caserolele de sticlă sunt întotdeauna mai bune. Plasticul absoarbe cu ușurință mirosurile și petele. Sticla nu o face, iar în plus, păstrează mai bine aroma. Dacă vrei să transporți mâncarea dintr-un loc în altul, atunci este mai bine să alegi recipiente din bambus, silicon sau oțel inoxidabil.

Caserolele bune pentru păstrat mâncarea la frigider sunt cele pentru vidare, deoarece împiedică creșterea microorganismelor care dăunează alimentelor.

În general, atunci când cumperi caserole, trebuie să plasezi plasticul pe locul doi în topul preferințelor și verifică întotdeauna ca acesta să nu fie realizat din materiale care pot cauza probleme de fertilitate, risc de obezitate și chiar pubertate precoce. Amintește-ți, de asemenea, că BPA este inamicul public.

Cum speli corect caserolele

Dacă vrei să curăți caserola manual, utilizează întotdeauna partea galbenă a unui tampon de curățat. Dacă în caserolă a rămas grăsime sau sos, pentru a preveni ca grăsimea și culoarea roșie a sosului să se imprime pe caserolă, se îndepărtează mai întâi excesul cu hârtie de bucătărie și apoi se frecă cu buretele pentru a nu se păta.

Dacă alegi să speli caserola la mașina de spălat vase, trebuie să verifici mai întâi dacă acest lucru este posibil pentru recipentul tău și dacă suportă acest mod de spălare. Citește cu atenție eticheta de pe ambalaj, pentru afla informațiile necesare.

De ce să alegi caserolele din sticlă

Trebuie să știi că, pentru procesul de încălzire, orice recipient din sticlă este mult mai potrivit decât plasticul. De asemenea, este mai ușor să poți mânca din ele, nu se pătează, nu lasă un miros urât, nu transfera substanțe în mâncare și nu se deteriorează în timp. Evident, va trebui să fii doar atent la cum mânuiești produsul pentru a nu-l scăpa, cu toate că majoritatea caserolelor sunt fabricate din sticlă rezistentă, deci rezistentă și la spargere.