03 mai 2023 | 11:24

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Suma maximă pe care o poate primi un român înscris în program

Diverse
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Suma maximă pe care o poate primi un român înscris în program
Casa Verde Fotovoltaice 2023 începe din 5 mai

În luna martie a acestui an, Ministerul Mediului anunța alocarea bugetului pentru acest an în vederea demarării unui nou program „Casa Verde Fotovoltaice 2023”. Conform datelor de la acel moment, au fost alocate peste 13,3 miliarde de lei, din care doar 2 miliarde erau alocate pentru startul noului program de subvenționare pentru acest an. Dacă te interesează să intri în program, citește mai departe și vezi ce ai de făcut.

Guvernul a alocat 2 miliarde de lei pentru Casa Verde Fotovoltaice 2023

După o pauză de mai bine de doi ani, în 2021 guvernul de la acel moment anunța reluarea programului de subvenții de la stat pentru cei care vor să-și monteze panouri fotovoltaice, prin programul „Casa Verde Fotovoltaice”. La acel moment erau alocate 280 de milioane de lei, iar cei care reușeau în timp util să se înscrie primeau și banii relativ imediat.

Deși nu se știa sigur dacă se va relua și în 2023 acest program, la începutul lunii martie Ministerul Mediului anunța decizia de alocare a unui buget depeste 13 miliarde de lei pentru diferitele programe ale ministerului. Din această sumă totală doar 2 miliarde aveau să fie alocate pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”, conform comunicatului emis la acel moment de minister:

„În acest an, acordăm o atenție deosebită zonei de eficiență energetică, Programul Casa Verde Fotovoltaice având un buget de 2 miliarde de lei, dublu față de sesiunea precedentă și ne adresăm unui număr de cel puțin dublu față de anul trecut.

În perioada următoare vom definitiva ghidul de finanțare pentru acest program, astfel încât persoanele fizice și juridice interesate să se înscrie și să beneficieze de fondurile alocate pentru a monta panouri fotovoltaice să o poată face în cel mai scurt timp.

n ceea ce privește eliminarea poluării din traficul rutier, avem în premieră un buget de peste 1,5 miliarde lei pentru cele trei programe Rabla, prin care ne propunem să eliminăm peste 200.000 de mașini vechi în acest an.”, a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Vezi și: Au plătit pentru a primi panouri fotovoltaice, însă ce s-a întâmplat apoi întrece orice imaginaţie. Păţania unor români a devenit virală

În 2023  programul se desfășoară pe regiuni

Conform noului ghid de finanțare elaborat de Ministerul Mediului, dacă în anii trecuți nu se punea problema regionalizării, din 2023 Casa Verde Fotovoltaice devine program regional, iar durata de înscriere a celor care doresc să intre în program va fi de doar două zile.

Startul noului proiect se va da pe 5 mai 2023, iar suma maximă pe care o poate primi un român înscris este de 20.000 de lei. Conform ghidului alocarea bugetelor regionale se va face numai după ce se calculează numărul total al caselor intabulate.

Modul de intrare în programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023” se va face pe baza unui formular de înscriere, prin aplicația pusă la dispoziție de sediile AFM regionale, iar documentele ce se vor introduce în aplicație, în afară de cele de ordin tehnic, sunt copia după buletin și un extras de carte funciară.

Vezi și: Schimbări pentru românii care vor să-și instaleze panouri fotovoltaice. Anunțul făcut de ANRE

Bisericile sunt eligibile pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”

Ca și în 2022, suma alocată pe candidat rămâne aceeași, de 20.000 de lei, dar au survenit și câteva modificări. Printre acestea eligibilitatea de a intra în program a Bisericilor din România, iar românii, persoane fizice care sunt acceptați în program, vor fi obligați să monteze panourile doar la reședința declarată prin cartea de identitate.

Vezi și: Ce se întâmplă cu românii care şi-au montat panouri fotovoltaice pe case. Situaţia e îngrijorătoare

În acest an o altă modificare ține de evaluarea dosarelor, o primă evaluare fiind făcută la fața locului de către instalatorii sistemelor de panouri fotovoltaice, în comparație cu anul trecut, când AFM trebuia să evalueze și să valideze cele peste 45.000 de dosare înscrise în program.

Asta nu înseamnă că Administrațiile Fondului de Mediu (AFM) nu vor mai face evaluarea finală a dosarelor, dar există o etapă intermediară și una finală, iar acolo unde angajații AFM nu fac față, pot apela la angajații primăriilor. Conform calculelor ministerului suma alocată, cele 2 miliarde, ar ajunge pentru cel puțin 100.000 de dosare în acest an.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cum a ajuns Oana Zăvoranu la vrăjitoare. Cine a convins-o că i se fac farmece
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Pot exploda telefoanele, precum pagerele Hezbollah? Răspunsul fizicianului Cristian Presură
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ordin pentru fumători. Unde le va impune UE românilor să nu mai fumeze: „E ceva de disciplină”
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro