Jaf la o casă de schimb valutar. Poliția, în căutarea atacatorului „în tricolor”

Jaf la o casă de schimb valutar. Poliția, în căutarea atacatorului „în tricolor”
Casa de schimb valutar atacată luni dimineață se află în centrul orașului Bumbești Jiu din județul Gorj.

Un jaf premeditat. Iată pista pe care merg deocamdată polițiștii. Un bărbat care purta mască pe față a atacat o casă de schimb valutar din orașul Bumbești-Jiu, județul Gorj.
Atacatorul purta o geacă în culorile drapelului național și a amenințat-o pe casieră cu o armă. Femeia le-a povestit polițiștilor că bărbatul ar fi îndreptat un pistol asupra ei. Anchetatorii spun că ar fi folosit un pistol cu bile.
Casiera a deschis casa de valori iar hoțul a reușit să ia 7000 de euro și să fugă.
Atacul a avut loc luni dimineață iar polițiștii au fost alertați în scurtă vreme. Au fost create filtre în tot județul Gorj în căutarea făptuitorului.

Bărbatul căutat de polițiștii gorjeni a intrat mascat în casa de schimb valutar și purta cu geacă în culorile drapelului național.

Atacurile asupra caselor de schimb, tot mai frecvente

Poliția Română a atras atenția că, tot mai frecvent în ultima vreme, agenții sunt chemați să intervină în astfel de cazuri. Fie casierele nu apucă să apese butonul de panică, fie sesizările întârzie. Chiar și așa, polițiștii reușesc, de cele mai multe ori, să-i găsească pe făptuitori.
Aceste situații pun sub semnul întrebării siguranța celor care lucrează în case de schimb valutar sau de amanet, pentru că legislația nu obligă administratorii să angajeze pază, dar trebuie să instaleze butoanele de panică.
Chiar dacă mai puține, și jafurile sau tentativele de jaf asupra băncilor au fost în creștere în ultimii ani. Unele filiale bancare au fost suprinse fără pază în momentul atacurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI