Vești proaste pentru Donald Trump. Care este riscul ca președintele american să moară din cauza infecției cu COVID-19

Vești proaste pentru Donald Trump. Care este riscul ca președintele american să moară din cauza infecției cu COVID-19
Vești proaste pentru Donald Trump. Care este riscul ca președintele american să moară din cauza infecției cu COVID-19 Sursă foto: forbes.com

Vestea extrem de tristă de la Casa Albă. Președintele american Donald Trump și soția sa, Melania Trump, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Informația a fost transmisă chiar de către președinte pe contul său de Twitter, rețeaua socială preferată de acesta.

Donald Trump se află în categoria de risc

Vestea infectării celor doi soți a zdruncinat întreg mapamondul, mai ales că această perioadă era una extrem de tensionată din punct de vedere politic.

În urmă cu 4 zile, Donald Trump a participat la prima confruntare televizată alături de candidatul democrat Joe Biden, în Cleveland, urmând ca cea de-a doua să aibă loc pe 15 octombrie, în Miami. Din păcate, desfășurarea acesteia se află sub semnul întrebării, mai ales că perioada următoare va fi una de carantină pentru actualul președinte american.

Pe data de 3 noiembrie ar urma să aibă loc alegerile prezidențiale. Vestea a fost transmisă în această dimineață chiar de către Donald Trump, asigurând cetățenii că vor trece cu bine peste acest impas. Cei doi se aflau în izolare, după ce asistenta președintelui, Hope Hicks, fusese diagnosticată cu COVID-19.

Melania şi eu am fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Vom începe imediat procesul de carantină şi recuperare. Vom trece prin aceasta ÎMPREUNĂ!”, a scris Trump, pe Twitter.

În ciuda faptului că Donald Trump se menține foarte bine și își ascunde cu mândrie vârsta, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la riscul de îmbolnăvire pe care președintele l-ar putea avea. La cei 74 de ani, medicii atrag atenția și asupra gradului de obezitate pe care acesta îl are, crescându-i riscul de agravare a infecției.

Potrivit unui studiu publicat în martie, în revista medicală The Lancet, se arată că, deși rata generală a mortalității pentru persoanele cu Covid-19 a fost de 1,4%, aceasta crește considerabil, la 8,6% pentru persoanele de 70 de ani.

Bărbații, mai predispuși decât femeile să moară infectați cu COVID-19

Studiile mai arată faptul că bărbații sunt de două ori mai predispuși să moară din cauza Covid-19 decât femeile. Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a explicat situația în care se află președintele american, astfel că riscul lui Trump de a fi internat este de cel puțin cinci ori mai mare, iar riscul de a muri, de 90 de ori mai mare decât pentru o persoană cu o vârstă o medie de 18-29 de ani, potrivit Digi24.

Expertul australian în pandemia de coronavirus, doctorul Norman Swan a explicat care sunt șansele ca starea lui Donald Trump să se agraveze, sau mai rău, să nu mai reziste în urma acestei infecții. Estimările au fost făcute raportându-se la vârstă și cormobiditățile existente, comparativ cu riscurile pe care le are o persoană tânără și fără alte probleme de sănătate.

Norman Swan a menționat că rata mortalității președintelui ar fi de 5-12%, dată fiind vârsta, la care se adaugă și supraponderalitatea, ceea ce mai crește riscul unui posibil deces, ajungând la 7-18%, potrivit Digi24.