Cartofii pe care să-i folosești pentru cel mai gustos piure. Bucătarii celebri știu acest truc

de: Sabina Anastasia
17 11. 2023

Cheia celui mai gustos piure nu constă în unt, lapte sau alte ingrediente ce ar putea fi adăugate în compoziția de cartofi. Totul se rezumă la tuberculii pe care îl alegi și modul în care îi gătești. Playtech Știri îți dezvăluie trucurile folosite de bucătarii experimentați pentru un rezultat culinar perfect.

Ce fel de soi de cartofi să alegi pentru prepararea piureului

Când vine vorba despre prepararea piurelui, multe gospodine au tendința de a crede că ingredientele suplimentare adăugate în compoziția de cartofi sunt secretul pentru a obține un rezultat perfect. Celebrii bucătari, experimentați în domeniu, neagă acest lucru, explicând că totul are legătură cu tuberculii.

Dintre cartofii albi și roșii, pentru piure trebuie aleși doar cei din primul soi menționat. Pulpa lor trebuie să fie uscată, pentru ca piureul să iasă perfect. Cartofii cerați, cu conținut scăzut de amidon, pot fi, de asemenea, o opțiune potrivită pentru piure, însă nu trebuie amestecați în exces.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în piureul de cartofi ca să iasă pufos și gustos. Secretul celor mai iscusite gospodine

Cu ce să sfărâmi cartofii în mod corect, după ce au fost fierți

Pentru ca un piure de cartofi să iasă cremos, perfect pentru a fi servit la masă, trebuie să ai grijă și la modul în care arată tuberculii după ce au fost fierți și pisați. Multe gospodine apelează la mașina de tocat, la blender sau la robotul de bucătărie pentru a sfărâmița tuberculii, însă este o greșeală.

Cei mai experimentați bucătari recomandă utilizarea unei ustensile pentru zdrobit cartofii după fierbere, în locul aparatelor electrocasnice amintite. Acestea pot face piureul să devină lipicios sau vâscos, o textură ce afectează calitatea rezultatului final. Piureul nu va ieși bine astfel.

Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu laptele înainte de a-l adăuga în piure. Doar așa iese cremos și foarte pufos

Cât timp să lași bucățile de tuberculi la fiert, de fapt

Ai grijă, de asemenea, la timpul de fierbere a cartofilor. Tuberculii vor absorbi prea multă apă, dacă sunt lăsați pe flacără prea mult timp, și în loc ca piureul să fie fin, va deveni lipicios. Asigură-te că verifici tuberculii în timpul fierberii și că îi scoți din apă când pot fi străpunși ușor cu o furculiță.

Dacă vei ține cont de detaliile de mai sus, vei obține piureul de cartofi de care ai nevoie pentru ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă. Acest fel de mâncare este ușor de preparat, o garnitură perfectă pentru o masă simplă sau una festivă. Va ieși delicios!