Cartofi la cuptor în cel mai rapid mod de preparare. Rețeta îți va aduce aminte de Sicilia

de: Bișinicu Andreea
08 10. 2021

Ai poftă de ceva bun și nu mai ai nicio idee ce mâncare să prepari? Cum arată cea mai simplă rețetă de cartofi la cuptor sicilieni. Ingredientul secret care le dă savoare. Toate gospodinele se vor înghesui să încerce acest truc.

Cum prepari cei mai buni cartofi la cuptor

Bucătăria italiană a fost, mereu, una dintre preferatele românilor. Preparatele lor au un gust unic, delicios și plin de savoare, gust pe care gospodinele din România au încercat dintotdeauna să-l reproducă.

Una dintre mâncărurile favorite ale românilor este clasicul dish de cartofi la cuptor, un preparat ușor, slab în calorii și bogat în nutrienți. Rețeta de cartofi la cuptor din Sicilia este extrem de gustoasă și reprezintă o variantă ideală pentru persoanele care adoptă un stil de viață vegetarian sau vegan.

De asemenea, o porție de cartofi la cuptor după rețeta prezentată mai jos are doar 190 de kcal, ceea ce înseamnă că poate fi consumată fără probleme și de către copii.

Timpul de preparare al rețetei este de 15 minute, iar timpul de gătit propriu-zis este de o oră. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o tavă de cartofi pentru șase persoane:

Ingredientele pentru șase persoane:

  • o jumătate de kilogram de cartofi;
  • 150 de grame de măsline amestecate;
  • 150 de grame de ton natural;
  • 40 de grame de parmezan ras;
  • 40 de grame de pesmet;
  • capere desărate;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • piper (după gust)
  • sare (după gust)

Mod de preparare:

Acum că am ales toate ingredientele este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început vor fierbe cartofii într-o oală mare de apă, fără a-i curăța de coajă. Apoi, după ce se răcesc, vom curăța cartofii de coajă și îi vom tăia în rondele cu grosimea de circa un centimetru.

Mai departe, următorul pas ne spune să luăm o tavă de copt, pe care o vom tapeta bine de tot cu o hârtie pergament și o vom unge cu ulei de măsline extravirgin.

Vom așeza feliile de cartof, în așa fel încât ne vom asigura că nu se vor suprapune. În continuare, peste cartofi vom turna un strat de ton, capere, măsline, piper, parmezan ras, pesmet și câteva linguri de ulei de măsline extravirgin.

Tava cu mâncare se va introduce în cuptor, până când cartofii se vor coace, formând o crustă crocantă arămie. După o oră, mâncarea se scoate din cuptor și se lasă la răcit pentru câteva minute. Porția de cartofi se poate servi cu rozmarin presărat deasupra, alături de ciuperci sau vinete.