Cartele gratuite la metrou. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de ele de la Metrorex

Cartele gratuite la metrou. Ce trebuie să faci pentru a beneficia de ele de la Metrorex
Metrorex ne servește una caldă

România ecologică este un desiderat abordat de câțiva ani, prin diferite campanii de conștientizare. Instituții ale statului au demarat în ultimii ani genul acesta de campanii. Unele au fost de succes, altele au rămas încă în desfășurare. O astfel de campanie ecologică a fost demarată și de Metrorex în toate stațiile de metrou bucureștene.

Metrorex ne servește una rece

Mai avem astăzi și mâine posibilitatea de a călătorii cu transportul public la prețurile de până acum. Începând cu 1 august, atât Metrorex, cât și STB, își vor majora tarifele la călătorii. Metrorex și STB vor oferi, în același timp, un bilet comun. Prețul unei călătorii cu transportul public suprateran va crește de la 1,3 lei la 3 lei, cu opțiunea de a cumpăra zece călătorii cu 25 lei. În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.

Biletul comun STB și Metrorex va costa 5 lei. Noul bilet va oferi utilizatorilor o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul public suprateran. Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, în timp ce abonamentul comun STB ți Metrorex valabil 24 de ore va costa 14 lei.

Abonamentele de 24 de ore vor fi valabile din momentul emiterii. Navetistii vor putea achiziționa abonamente de o lună, șase luni și 12 luni la prețuri de 80 lei, 400 lei și, respectiv, 700 lei pentru fiecare rețea. Abonamentul comun STB și Metrorex va costa 140 lei pentru opțiunea de o lună, 700 lei pentru opțiunea de șase luni și 1.200 lei pentru opțiunea de 12 luni.

„Atât ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să aleagă transportul public subteran și subteran.

Așa cum se întâmplă în toate capitalele europene, transportul public este o soluție pentru decongestionarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă pentru călătoriile cu mașina ”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

Metrorex ne servește una caldă

Printr-un comunicat emis recent, Metrorex anunță că va oferi bilete gratuite pasagerilor care reciclează sticle de plastic, din sticlă sau cutii de aluminiu. Campania se numește “PET=BILET”, și se va desfășura între 2 august – 20 august. În comunicat se mai spune că scopul campaniei este de a promova reciclarea și încurajarea oamenilor să călătorească cu metroul.

„Metrorex, în parteneriat cu Eco Synergy and Rematholding, lansează prima campanie care are ca scop încurajarea colectării și reciclării deșeurilor și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoriile cu metroul.

Astfel de campanii sunt necesare pentru a schimba comportamentul cetățenilor. Mai ales în ceea ce privește păstrarea mediului curat și nepoluat și pentru a promova beneficiile utilizării transportului subteran”, a spus Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI