Carnea sintetică: ce conține, de fapt, și cum este obținută în laborator VIDEO
Și când credeai că le-ai auzit pe toate, specialiștii au creat carnea sintetică. Ce conține, de fapt, acest produs și cum este obținută în laborator. Imaginile VIDEO vorbesc de la sine și explică întregul procedeu. Ce conține și cum este fabricată carnea sintetică
Ce conține și cum este fabricată carnea sintetică
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să consumi carne sintetică de vită? Nu, nu este nicio glumă. Cercetătorii au fabricat această carne în laborator, iar un restaurant din Singapore a și început să o vândă. Carnea sintetică de vită este un bun înlocuitor al cărnii naturale, care poate fi consumat atât de carnivori cât și de vegetarieni sau vegani.
Ce conține și cum este fabricată carnea sintetică. Bill Gates este primul care susține consumul cărnurilor sintetice. Miliardarul filantrop a cerut statelor bogate ale lumii să treacă la consumul de carne de vită sintetică pentru a aborda emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale. În noua sa carte, How to Avoid a Climate Disaster, Bill Gates subliniază faptul că, deși este posibil ca omenirea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, politica guvernului va fi în cele din urmă necesară.
„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor consuma carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust și afirmația este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”, a declarat Bill Gates pentru revista MIT Technology Review, conform celor de la Sky News.
Cum arată carnea sintetică de vită
Ce conține și cum este fabricată carnea sintetică. Antricotul sintetic are un țesut muscular adipos și un sistem care imită vasele de sânge din țesut. Carnea artificială a fost creată în laborator de către cercetătorii de la Aleph Farms și Technion. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au găsit un mod inteligent de a crea țesutul muscular din corpul animalului sacrificat. Celulele sunt bioprintate 3D și oferă gustul și mirosul unei fripturi normale.
„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne, 30% din pământul de pe Terra este folosit de industria cărnii, iar aceasta reprezintă 70% din terenul arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea suficient pământ pentru atât de multă carne”, a declarat dr. Tom Ben-Arye, cercetător la Technion, potrivit realitatea.net.