Carmen Dorobăț, mesaj dur după moartea actorului Bogdan Stanoevici: „Trebuie să dea de gândit”

Carmen Dorobăț, mesaj dur după moartea actorului Bogdan Stanoevici: „Trebuie să dea de gândit”
Mesajul medicului Carmen Dorobăț după moartea lui Bogdan Stanoevici

Doliu uriaș în lumea teatrului. România a pierdut astăzi un alt actor desăvârșit al zilelor noastre. Bogdan Stanoevici s-a stins din viață la Spitalul Sfântul Pantelimon, acolo unde fusese internat la începutul lunii decembrie, fiind infectat cu Covid-19.

Actorul a refuzat să respecte măsurile sanitare impuse de autorități

Celebrul actor din serialul „Sacrificiul” s-a luptat cu COVID-19 preț de mai multe săptămâni, timp în care medicii au făcut eforturi supraomenești pentru a-l salva.

Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani, în urma unor complicații făcute din cauza noului coronavirus. Pe lângă cariera sa fulminantă pe scena teatrului și în fața micilor ecrane, Bogdan Stanoevici a fost și ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, manager al Circului Metropolitan și candidat al alegerilor prezidențiale din anul 2019.

Din păcate, pe toată perioada pandemiei, actorul a fost unul dintre cei care au criticat măsurile sanitare impuse de autorități, participând chiar la un miting organizat în Piața Victoriei, îndreptat împotriva “dictaturii sanitare”. Acolo, actorul a ignorat toate măsurile de protecție, îmbrățișându-se cu alți protestatari.

Un alt moment în care s-a remarcat a fost în luna noiembrie, atunci când a refuzat să poarte mască, susținând că este sănătos.

„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes.

Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, a afirmat Stanoevici, potrivit Digi24.

Mesajul lui Carmen Dorobăț după moartea actorului

Deși starea de sănătate a lui Bogdan Stanoevici era extrem de delicată, toată lumea spera să se întâmple o minune. Vestea morții sale a venit ca un fulger pentru toți cei care l-au iubit, dar și pentru cadrele medicale.

Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a transmis un mesaj de conștientizare către cetățeni.

“Este o realitate care a zguduit lumea, care nu trebuie să paralizeze cetățeanul, dar care trebuie să-l reseteze, să-i dea de gândit. Realitatea acestei zile este infecția. Dacă noi vom ști să ducem mai departe, vom ști să o și învingem.

Îmi pare foarte rău de ce am auzit, este o veste tragică, ca multe altele care au lovit atâtea familii. Indiferent de vârstă, de terenul pe care evoluează boala, cu toate mijloacele pe care le avem în sistemul medical”, a transmis medicul, potrivit realitatea.net.

Urmărește imagini din timpul unui protest susținut de regretatul actor:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI