Care sunt primele simptome în cazul infectării cu coronavirus. Ce se întâmplă cu corpul uman

Care sunt primele simptome în cazul infectării cu coronavirus. Ce se întâmplă cu corpul uman

Despre coronavirus, aflăm că primele simptome ale infecției cu coronavirus sunt tusea, febra de peste 38 de grade și respirația scurtă și dificilă. De asemenea, în cazul infecției cu coronavirus, se formează mici găuri în plămâni, ca un fagure de miere, ca urmare a răspunsului anormal al sitemului imun.

Care sunt primele simptome în cazul infectării cu coronavirus

Având în vedere contagiozitatea foarte ridicată a acestui nou coronavirus, experții fac eforturi să afle cum anume este afectat organismul de acesta. De asemenea, un medic epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong a avertizat recent că noul coronavirus ar putea infecta peste 60% din populaţia globului, conform CSID.ro.

Dar ce se întâmplă în organism când pătrunde acest coronavirus în organism? Potrivit specialiștilor, această nouă tulpină a coronavirsului este similară SARS, astfel că cercetările se concentrează asupra acestui aspect pentru dezvoltarea unui vaccin eficient.

Coronavirus
Coronavirus

Cum debutează infecția

Majoritatea persoanelor infectate au probleme la nivelul plămânilor, deoarece, la fel ca gripa, acest coronavirus este o afecțiune respiratorie. Această infecție debutează cu tuse, febră și respirație scurtă, iar uletrior cauzează peneumonie și alte complicații mai grave.

Încă de la începutul infecției, coronavirusul atacă rapid celulele pulmonare, cili și cele care produc mucus. Mucusul protejează mucoasa plămânilor de agenții patogeni și asigură buna funcționare a procesului respirator. În schimb, cilii, ”mătură” urmele de polen și virusurile care ar putea ajunge în plămâni. De asemenea, în cazul inecției cu COVID-19 se formează mici găuri în plămâni, ca un fagure de miere, ca urmare a răspunsului anormal al sistemului imun, leziuni care produc complicații severe sau chiar deces.

Luni dimineață, China a raportat 409 noi cazuri de coronavirus confirmare. Numărul deceselor a crescut și el, duminică pierzându-și viața 150 de pacienți, iar cifra totală ajungând la 2.592 persoane. Numărul total de cazuri cu coronaviris confirmate pe continent este de 77.150, iar 2.592 au murit în urma focarului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI