Care sunt oamenii cei mai expuși la coronavirus. Răspunsul specialiștilor, după ce au studiat pacienții din China

de: Redacția
18 02. 2020

Oficiali chinezi au dat detalii despre persoanele cele mai expuse la coronavirus. Răspunsul specialiștilor vine de la un studiu făcut pe pacienții infectați aflați în China.

Care sunt oamenii cei mai expuși la coronavirus

Primlele detalii despre cele 44.000 de cazuri cu coronavirus, au fost făcute publice de către oficialii chinezi. Acesta este cel mai mare studiu despre epidemie, făcut de la începutul epidemiei. Centrul chinez pentru Controlul Bolilor precizează că peste 80% din cazurile gripei la nivel global au fost până acum ușoare, cei mai expuși la virus fiind bătrânii. Liu Zhiming, unul dintre oficiali, fost director la spitalul Wuchan din orașul Wuhan, a fost declarat mort în această dimineață, fiind unul dintre puținii oficiali uciși de coronavirus.

Cea mai afectată zonă din China este Hubei, provincia în care se află Wuhan. Descoperirile făcute de CCDC (Centrul chinez pentru Controlul Bolilor), au stabilit că rata generală a mortalității cu virusul Covid-19 este de 2,3%. Pe lângă asta rata mortalității din provincia Hubei este cu 2,9% mai mare față de 0,4% care este la nivel național. Bilanțul din China a anunțat oficial că numărul de morți a ajuns la 1.868 și aproximativ 72.436 persoane diagnosticate.

Care sunt oamenii cei mai expuși la coronavirus. Răspunsul specialiștilor, după ce au studiat pacienții din China

Care sunt bolile care îi pot pune pe pacienți în pericol?

Numărul de persoane vindecate după infecția cu virusul mortal, este în jur de 12.000, conform autorităților chineze. Studiul făcut de CCDC include și informații deatliate despre metoda de răspândire, făcute în urma celor 44.672 de cazuri. Printre aceștia 80.9% din infecții au fost ușoare, 13,8% severe și 4,7% critice. În schimb rata mortalității rămâne scăzută, tendințele fiind în creștere doar în rândul persoanelor peste 80 de ani.

Între sexe, bărbații care sunt infectații cu Covid-19 au șanse de 2,8% de deces, față de femei care au o șansă de 1,7%. Condițiile preexistente care pun pacienții în pericol sunt bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea și probleme respiratorii cronice. Studiul mai arată că instalarea simptomelor din cadrul epidemiei a crescut în intervalul 23-26 ianuarie, dar a scăzut până la 11 februarie.

Trendul ce contribuie la reducerea răspândirii privind instalarea simptomelor arată că, izolarea orașelor, informarea cetățenilor pe posturile de televiziune și mobilizarea echipelor de intervenție, sunt metode care funcționează. În cele din urmă, China a izolat orașul Wuhan precum și restul provinciei, instituind astfel restricții de călătorie în țară. Oficiali mai avertizează că odată cu întoarcerea cetățenilor din vacanța de Anul Nou Chinezesc, țara trebuie să se pregătească pentru o posibilă revenire a epidemiei.