Care sunt, de fapt, diferențele între tarot și horoscop VIDEO
Unii confundă tarotul cu horoscopul sau cred că există asemănări foarte multe între cele două. Realitatea este că acestea se diferențiază prin multe detalii, dar sfârșesc prin a vorbi despre viitor. Ce trebuie să știi despre fiecare și pentru ce apelează oamenii la ele?
Diferențele dintre tarot și horoscop
Horoscop și cardurile de tarot sunt folosite pentru preziceri, dar acestea se fac într-un mod diferit. Viitorul poate fi văzut din dreptul astrelor sau din dreptul scenariilor din cărți.
Există mai multe categorii: unii oameni care cred în ambele, unii care cred în tarot și deloc în viziunile desprinse din astre și viceversa. Desigur că în cea de-a treia se regăsesc cei mai mulți, care cred în indicațiile de sub semnul zodiei sub care s-au născut.
Diferența este că la horoscop vorbim de date mai exacte precum distanțele dintre planete și observațiile specialiștilor de zeci de ani, iar la tarot de interpretarea fiecărei persoane care se ocupă cu acest lucru. Mulți nu au la cunoștință faptul că există 6 metode de interogare a tarotului:
- Metoda Crucii Celtice
- Metoda Astrologică
- Metoda Five Card
- Metoda aniversării
- Metoda Arborelui
- Metodei relației
Este imposibil de răspuns la întrebarea care este mai bună, pentru că până la urma ține de alegerea și credința fiecăruia într-una din ele. Nu se poate spune care din acestea e mai eficientă. Tarotul a devenit cunoscut întâi sub numele de trionfi, mai târziu ca tarocchi sau tarock, fiind folosit la mijlocul secolului al XV-lea în diferite părți din Europa.
Cărțile de tarot au 4 semne care variază după regiune: semnele franceze în Europa de Nord, cele latine în Europa de Sud, iar cele germane in Europa Centrală, iar fiecare semn are câte 14 cărți, 10 cărți numerotate și 4 de curte – Regele, Rregina, Cavalerul și Valetul. Cuvântul tarot provine din limba arabă și se traduce ca „patru drumuri”.
Exemple de moduri de etalare a cărților
Cartea 1 – reprezintă baza, esența problemei, și chiar pe cel ce pune întrebarea.
Cartea 2 – cartea reprezintă influența imediată asupra celui ce întreabă, dar și obstacolele ce îl așteaptă. Poziția orizontală descrie „încrucișarea” și arată o alternativă a întrebării.
Cartea 3 – gânduri, planuri, ce gândește persoana referitor la întrebare.
Cartea 4 – sentimente, reprezintă emoțiile celui ce întreabă, dar și substratul subconștient al situației.
Cartea 5 – motivație, trecutul recent.
Cartea 6 – viitorul apropiat, arată evenimentele ce vor avea loc în viitorul apropiat.
Cartea 7 – semnifică atitudinea celui ce întreabă, îl semnifică.
Cartea 8 – mediul înconjurător, factorii de mediu ce influențează situația respectivă.
Cartea 9 – denotă fricile, speranțele, idealurile și dorințele celui ce întreabă.
Cartea 10 – arată rezoluția cea mai probabilă a situației, viitorul distant; considerată de unii cea mai importantă carte din etalare.