Care sunt cele mai murdare locuri din maşină. Sigur nu le-ai curăţat nici tu vreodată
Mașina a devenit în multe cazuri picioarele românilor. Nici la pâine nu se mai merge pe jos, astfel că autoturismul se numără printre cele mai folosite accesorii. Acum, experții în curățenie au spus care sunt cele mai murdare locuri din maşină. Trebuie să le cureți cât mai repede.
Câtă mizerie se poate strânge în mașină. Care sunt locurile pe care trebuie să le cureți frecvent
Mașinile sunt foarte folosite, de multe ori, de mai multe persoane, astfel că unele locuri din acestea devin adevărate culcușuri pentru cele mai neașteptate bacterii.
Necurățate la timp, aceste locuri unde se adună cea mai multă mizerie ne pot îmbolnăvi grav.
Un expert în curățenie a dezvăluit totul
Astfel, un expert în curățenie a întocmit o listă cu cele mai importante trei zone ale mașinii pe care ar trebui să le curățați mai tot timpul, pentru că sunt adesea pline de murdărie și bacterii periculoase.
Anita Birges, din Sydney, Australia, a curățat locurile cheie din interiorul mașinii sale. A curățat volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele ușilor cu ajutorul șervețelelor antibacteriene.
Murdăria nu se vede cu ochiul liber
Chiar dacă aceste zone nu păreau murdare, cele trei șervețele au rămas cu urme maro pe fiecare dintre ele, iar cel mai murdar s-a dovedit a fi volanul. „Sunt întotdeauna șocată de cantitatea de murdărie. Este destul de scârbos”, a spus Anita Birges.
De asemenea, expertul în curățenie a dezvăluit că această treabă rapidă a durat doar cinci minute pentru curățarea celor trei zone. Curățarea ar trebui să se facă cel puțin o dată pe săptămână.
Care loc din mașină este cel mai murdar
Șervețelul folosit pentru curățarea manetei schimbătorului de viteze arăta foarte murdar, în timp ce mânerele ușilor și butoanele geamurilor s-au dovedit mai puțin murdare.
Astfel, în trafic, mucegai, gazele de eșapament și orele de stat pe scaun, drumul zilnic spre casă își poate pune amprenta asupra sănătății noastre.
Pe ce suprafețe se mai găsesc bacterii periculoase
Pe de altă parte, majoritatea suprafețelor, inclusiv ușile toaletelor publice, ecranele telefoanelor, dar și blaturile din bucătărie, conțin o cantitate mică de materii fecale și alte bacterii periculoase.
Zonele acestea sunt considerate „puncte de contact”, ceea ce înseamnă că mâinile le ating frecvent și răspândesc acești germeni periculoși.
E-Coli și Salmonella pot fi prezente în mașină
Mașina este plină de puncte de atingere, schimbătorul de viteze, mânerul ușii, volanul, butoanele de la radio, cele de căldură, semnalizatorul…etc.
Toate aceste puncte de atingere sunt, de asemenea, susceptibile la bacterii și germeni periculoși, inclusiv materii fecale, care pot conține E-Coli sau Salmonella.
Trebuie luate în calcul resturile de la gustările pe care le ronțăim din când în când în mașină, astfel că se adaugă și particule de alimente în descompunere, ceea ce creează un teren propice pentru bacteriile periculoase.