Care sunt cele mai mari diamante din lume. Câți bani costă cel mai scump
Diamantul este un mineral nativ și în același timp o piatră prețioasă iubită de toată lumea. În special doamnele și domnișoarele le doresc neapărat în cutia lor de bijuterii. Acestea pot fi șlefuite doar cu pulbere de diamant și fulerenă. Care sunt cele mai mari din lumea întreagă și cât costă cea mai scumpă piatră? Chiar și cei mai pasionați au fost șocați de prețurile extrem de piperate.
Cele mai mari diamante din lume: cât costă
Diamantele sunt extrase din pământ, dar nu toate sunt create în același mod. Pietrele acestea prețioase au hipnotizat gemologii de-a lungul anilor și continuă să doboare recorduri de preț.
Multe doamne și domnișoare visează la ele, dar nu toată lumea își poate permite o bijuterie care să le includă. Acestea sunt formate la 500 de km sub scoarța terestră și au o vechime de peste 3 miliarde de ani.
Mai exact, ele se formează când carbonul este supus unei presiuni mari, dar și în căldură. Cele mai rare sunt de dimensiuni impresionant de mari sau de o claritate remarcabilă.
Record incredibil
Un diamant roz-violet de 15,81 de carate a stabilit un record de neimaginat. Cel din urmă este cel mai mare diamant care a fost scos la licitație vreodată și a fost vândut cu 29.3 milioane de dolari în Hong Kong.
Diamantul a primit numele de ,,The Sakura”, care înseamnă floare de cireș. El este așezat pe un inel de platină și a fost pus la bătaie de casa de licitații Christies. Nu se știu, însă, foarte multe despre cumpărător.
Cel mai scump din istorie este totuși Koh-I-Noor. Diamantul cântărește 105.6 carate și nici nu se cunoaște prețul real al acestuia. Se crede că piatra a fost extrasă din India în anii 1300, dar încă există legende multe în dreptul ei.
- Cinci diamante impresionante din lume
-Cullinan – cel mai mare diamant brut
-Diamantul Hope – descoperit în India
-Diamantul Centenar – peste 500 de carate
-Pink Star – exploatat în Africa de Sud în 1999
Curiozități
- Diamantele sunt cea mai dură substanță naturală din lume. Singurul lucru care poate zgâria un diamant este un alt diamant!
- Diamantele se formează la aproximativ 160 de kilometri sub pământ și sunt aduse la suprafață de activitatea vulcanică.
- Diamantele sunt singurele pietre prețioase alcătuite dintr-un singur element. Ele sunt făcute din carbon pur.
- Diamantele se găsesc în toate culorile curcubeului.
- Cele mai rare culori naturale ale diamantelor sunt albastru, verde, portocaliu și roșu.
- Cuvântul diamant provine din cuvântul grecesc „adamas”. Acesta înseamnă invincibil sau indestructibil. Multe culturi antice aveau credințe despre diamante.
- Unele credeau că diamantele le dădeau purtătorilor lor curaj și putere în luptă. În Evul Mediu, mulți credeau că diamantele au proprietăți vindecătoare.