Care sunt cele mai căutate târguri de Crăciun din România. Unul dintre ele, în topul celor mai frumoase din Europa

de: Ioana Bucur
21 11. 2022

În ultimii ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, tot mai mulți renuntă la excursiile în străinătate și aleg destinații din interiorul granițelor țării. Află care sunt, anul acesta, cele mai căutate târguri de Crăciun din România. Unul dintre ele a fost inclus, în 2021, în topul celor mai frumoase din Europa.

Cele mai căutate târguri de Crăciun din România

De 15 ani, Sibiul devine inima României, turiștii venind din toate colțurile țării pentru a admira, „pe viu”, celebrul târg de Crăciun organizat de autoritățile locale. În ultimii ani, tot mai multe orașe au început să organizeze astfel de evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă, unul dintre ele ajungând chiar să fie inclus, în 2021, în topul celor mai frumoase din Europa.

Prima ediție a Târgului de Crăciun de la Sibiu a fost organizată în 2007, când orașul din Transilvania a fost Capitală Culturală Europeană.

Jurnaliștii redacției Impact – Playtech.ro au stat de vorbă cu Cosmin Vasile, reprezentantul unei agenții de turism care spune că fenomenul City Break în România capătă amploare tocmai datorită acestor târguri tematice, dar și altor evenimente din cursul anului.

„În perioada aceasta de iarnă are mai mare căutare decât de obicei un City Break în România, mai ales când vorbim de destinații precum Sibiu, este un dintre destinațiile cele mai căutate. Atrage pe toată perioada anului, faptul că au și destul de multe evenimente culturale, concerte, evenimente, acum că este vorba despre Târgul de Crăciun cu atât mai mult. Aceasta este o variantă de City Break, chiar dacă termenul nu este înțeles de turiștii români pentru a călători în România.

Pentru această perioadă promovăm de asemenea Brașov și Craiova, pentru că de asemenea sunt două orașe care sunt foarte bine organizate.”, a explicat managerul Departamentului Circuite al Hello Holidays, pentru Impact.ro.

„E ceva inedit, mult mai animat decât a fost în anii trecuți”

Potrivit acestuia, în 2022, cele mai căutate târguri de Crăciun din România sunt, în afară de Sibiu, cele din Craiova și Brașov.  De fapt, în 2021, cel din Craiova a fost clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa, peste cele din Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester. Pe podium au fost alese Budapesta, Viena şi Metz.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis deja porțile vizitatorilor, acesta întinzându-se pe o suprafață de mai bine de un kilometru pătrat, în cinci zone din inima orașului, dar și în cel mai mare cartier al Băniei.

„Ne bucurăm că a făcut mai devreme centrul orașului. Așa ne putem bucura mai mult timp. Vin fiert, luminițe, kurtos, sunt cozi infernale.

E ceva inedit, mult mai animat decât a fost în anii trecuți, sper să câștigam concursul acela pentru târgul de Crăciun cel mai frumos.

Este ceva de nedescris ce se întâmpla aici în oraș, un alt târg cu care aş putea să îl compar ar fi în New York. De când s-au aprins aceste luminițe este totul spectaculos.”, sunt doar câteva dintre comentariile craiovenilor legate de târgul de Crăciun din centrul orașului.