Când vine vorba de anumite alimente, este important să știm dacă și cât de buni sunt. În cazul de față, îți propunem să aflii care sunt cei mai sănătoşi crenvurști, dar și care este detaliul care trebuie să te îngrijoreze. Citește mai departe și află aceste informații, extrem de utile.
Pe măsură ce vara începe să se apropie, mulți dintre noi se străduiesc să profite la maximum de fiecare grătar și de fiecare petrecere înainte de răcoarea toamnei.
Dar, până la sfârâiala grătarelor, maie xistă o variantă la îndemână, și anume celebrii hot-dogi, un produs de bază al verii, delicios, dar care nu este chiar atât de bun pentru noi.
Așa cum este bine de știut ce conțin de fapt crenvurștii de porc, tot așa trebuie să știm de ce anume să ne ferim când decidem să avem în meniu acest gen de produse.
Plini de sodiu, grăsimi și nitrați, crenvurștii nu au tocmai cea mai bună reputație.Nutriționiștii atrag atenția asupra aestor alimente, explicând, de fapt, care sunt cei mai sănătoşi crenvurști.
Conform specialiștilor, nu totdeauna aei crenvurști cu membrana întinsă și de culoare roz sunt cei mai buni, sau cei mai sănătoși. În opinia lui Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetare Alimentară, acesta este, de fapt, detaliul care trebuie să te îngrijoreze:
„Sunt toate greșelile pe care le putem face atunci când alegem acel crenvurst.
Crenvursrtul ar trebui să fie cât mai deschis la culoare, pentru că o carne tocată, mai ales o carne de pui, știm bine că nu este o roșiatică, nu poate avea culoarea roz. Atunci când membrana va fi ușor zbârcită pe crenvurst înseamnă că a trecut printr-un proces de afumare, sau printr-un proces termic care a scos apa din crenvurst.
Deci el va avea o valoare nutrițională mai mare. Deci nu va fi apă.”, spune Alexandru Cîrîc, directorul Institutului de Cercetare Alimentară.
Același Alexandru Cîrîc mai explică care sunt riscurile dacă membrana nu prezintă acele zbârcituri, explicând că:
„Atunci când la suprafață nu este strălucitor și nu este umed, riscul microbiologic este mai mic, pentru că bacteriile se dezvoltă mai bine pe suprafețele umede decât pe suprafețele uscate.”
Tradiționalii crenvurști tind să aibă un conținut foarte ridicat de sodiu, peste 500 mg, ceea ce poate contribui la hipertensiune arterială.
Calitatea cărnii poate face ca un crenvurști să fie nesănătos, iar acest lucru se datorează faptului că de multe ori nu sunt 100% carne de vită, pui sau curcan, sunt carne procesată, mai spun specialiștii.
Carnea procesată, care face parte dintr-o listă de alimente pe care să nu le consumi mai des, poate avea nitrați adăugați, care, atunci când sunt combinați cu proteinele, pot forma un compus care a fost asociat cu anumite boli. Așa că, este cel mai bine să fiți atenți la ceea ce conțin crenvurștii.