Care este singura țară din Europa care nu are cazuri de coronavirus. Cum au reușit și ce măsuri au luat locuitorii

de: Năstase Mirabela
01 04. 2020
Care este singura țară din Europa care nu are cazuri de coronavirus. Cum au reușit și ce măsuri au luat locuitori

Muntenegru este singura țară din Europa fără niciun caz confirmat de coronavirus, pandemia care a afectat peste 170.000 de oameni în întreaga lume și a dus la decesul a 6000 de oameni, scrie Mediafax.

Care este singura țară din Europa care nu are cazuri de coronavirus

Muntenegru este situată la numai 300 de kilometri din Italia, a doua cea mai afectată țară din lume. Aceasta a efectuat mai multe teste, însă toate au ieșit negative.

Deniz Türkbay, un vânzător de produse pentru igienă spune că natura liniştită si curată a muntenegrenilor a determinat ca ţara să fie ferită până acum de coronavirus.

„Nu mi-e frică, suntem o ţară liniştită şi paşnică, avem grijă de curăţenia noastră şi evităm zonele aglomerate. Pur şi simplu nu mai ies la cafenele sau în mall”, spune acesta.

Muntenegru a luat deja măsuri în privința coronavirusului, potrivit Reuters, la fel ca restul țărilor afectate. Astfel că, adunările publice au fost interzise, școlile, porturile și unele granițe au fost închise pentru cel puțin 14 zile ca măsuri preventive împotriva coronavirusului.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

În România, până acum au fost confirmate 2460 de infecții de coronavirus, dintre care 252 pacienți sunt vindecați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, până acum au murit 86 de persoane infectate cu noul coronavirus. Vă reamintim că primul caz de coronavirus de pe teritoriul României a fost anunțat la data de 26 februarie 2020.

De asemenea, România se află momentan în scenariul patru, ținând cont că s-a depășit numărul de 2000 de persoane infectate. Așadar, testările sunt exitinse la tot ce înseamnă persoană instituționalizată, la tot ce înseamnă și personal medical. De asemenea, vor interveni și cele 36 de spitale clasificate ca unități de suport, aducându-se 8000 de paturi. Mai mult, tratarea unor cazuri ușoare sau medii se va face la domiciliu, dar sub supraveghere medicală, în timp ce cazurile severe se vor trata în spital.