Care este ora la care trebuie să te culci. Aşa te vei simţi odihnit a doua zi
Având în vedere că viața a devenit mult mai agitată, importanța unui somn de bună calitate este din ce în ce mai evidentă. Organismul are nevoie de acele ore de odihnă pentru a putea face față provocărilor din timpul zilei. Un renumit medic a explicat care este ora la care trebuie să te culci. Acestea sunt sfaturile specialistului.
Un medic celebru a dezvăluit care este ora la care trebuie să te culci
Profesorul Vlad Ciurea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici de la noi din țară. Neurochirurgul oferă mereu sfaturi, dezvăluind care sunt obiceiurile ce nu ar trebui să lipsească din viața de zi cu zi, gesturi aparent banale, dar care au un efect benefic uriaș asupra funcționării optime a sistemului nervos.
Se pare că zicala „Cine se trezește de dimineață, departe ajunge” ascunde și un adevăr medical. Potrivit specialistului, ar trebui să ne începem ziua cât mai devreme. Evident, pentru a putea face asta, trebuie să ne și culcăm la o oră potrivită.
„Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine”, a explicat medicul.
Neurochirugul a dezvăluit și care ar trebui să fie primele lucruri pe care le facem imediat după ce ne trezim:
„Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.
Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.
Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică”, a continuat medicul Vlad Ciurea.
„Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete”
La fel de importantă pentru sănătatea sistemului nervos este și alimentația. Medicul spune că masa de prânz nu ar trebui să însemne o cantitate mare de mâncare, recomandând fructele și legumele proaspete și alimentele bogate în vitamina E, precum nucile, semințele, migdalele, alunele, piersicile, peștele slab, iar lista poate continua.
„La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.
Masa copioasă, doar până la ora 19.30” , a spus Vlad Ciurea la podcastul lui Damian Drăghici.