Care este diferența între Anglia și Marea Britanie. Detaliile pe care foarte puține persoane le știu
Care este diferența între Anglia și Marea Britanie? Există multă confuzie atunci când vine vorba despre cele două. Mulți cred că, de fapt, sunt termeni sinonimi, și că nu există nicio diferență între cele două. Ei bine, în realitate, Anglia nu înseamnă Marea Britanie.
Care este diferența între Anglia și Marea Britanie
În primul rând, pentru a înțelege diferența dintre cele două, este important să știi că toate se referă la regiuni din Insulele Britanice. Insulele sunt un arhipelag, care se află în Europa de Nord-Vest, separate de continentul european prin Canalul Mânecii.
Anglia este țara dominantă a acestei regiuni. De asemenea, este și una dintre cele mai puternice țări din lume. Aici a început Revoluția Industrială, iar Anglia a fost considerată cea mai dezvoltată din lume, chiar și înaintea Statelor Unite.
Pe de cealaltă parte, când vorbim despre Marea Britanie ne referim la insula pe care se află Anglia, Scoția și Țara Galilor, pe lângă celelalte insule mai mici care aparțin acestora țări.
De asemenea, Regatul Unit este un stat suveran format din cele trei țări, situate pe insula Marea Britanie împreună cu Irlanda de Nord, care se află pe insula Irlanda. Șeful de stat al Regatului Unit este Regele Angliei. Acesta numește un prim-ministru, iar fiecare țară are propriul Parlament.
Este important de reținut faptul că Regatul Unit este un stat suveran, iar națiunile care o fac sunt recunoscute și ca țări în sine.
Totodată, insula Irlanda este împărțită în două state. Este vorba despre Irlanda, care este o țară independentă, și Irlanda de Nord, care aparține de Regatul Unit. Prin urmare, Marea Britanie este formată din Anglia, Scoția și Țara Galilor, iar Regatul Unit este format din Marea Britaniei și Irlanda de Nord.
Citește și: Inflația din Marea Britanie a explodat. Este la cel mai ridicat nivel, după martie 1982
Istoria Angliei și Marii Britanii
Inițial, Marea Britanie era un nume pentru o insulă locuită de celți. Aceștia au locuit în Anglia, Țara Galilor și o parte din Scoția, până la ocupația romană. Anglia a apărut ca un regat după ocupația romană. Marea Britanie a rămas numele insulei, în care erau două regate: Scoția și Anglia.
În anul 1603, regele James IV al Scoției s-a numit rege al Marii Britanii, în încercarea de a uni cele două țări. Însă, interesele partizane și neîncrederea dintre scoțieni și englezi au făcut ca acest lucru să nu fie realizat.
Atât Regele James, cât și succesorii săi, au condus cele două țări separat, Scoția și Anglia. Fiecare avea legile ei, parlament diferit și limbă diferită. În anul 1702 a urcat pe tron Regina Anne, iar principalul ei scop a fost unirea celor două țări.
Ea a spus că este foarte important ca cele două să se unească și să se numească o echipă de negociatori care să planifice unirea lor. Astfel, în anul 1707 a fost realizat Actul de Uniune, în care cele două țări au fost unite. Țara rezultată a fost Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei.
Anglia este o țară constitutivă a Regatului Unit. Aceasta se învecinează cu Țara Galilor către Vest și cu Scoția spre nord. De asemenea, este și cel mai mare stat membru al Regatului Unit. Chiar dacă este componentă a Regatului Unit, nu are autonomie politică și nici autoguvernare internă.