Care este, de fapt, temperatura normală a corpului. Descoperirea bizară făcută de cercetători
Cercetătorii au făcut o descoperire șoc. Temperatura umană corporală a scăzut față de anii 1800. De-a lungul timpului, medicii au folosit măsura de 37°C ca etalon pentru a determina temperatura normală a corpului omenesc, dar acum nu ar mai fi valabilă.
Care este, de fapt, temperatura normală a corpului. Descoperirea bizară făcută de cercetători
Cercetătorii au ajuns la concluzia că temperatura corporală a oamenilor a scăzut de-a lungul timpului, scrie playtech.ro. În 1851, fizicianul german Carl Reinhold August Wunderlich a stabilit standardul pentru măsurarea temperaturii corpului: 37 de grade Celsius. Valoarea a fost folosită drept etalon pentru o lungă perioadă de timp.
Cu toate astea, tot mai mulți cercetători au ajuns la concluzia că valoarea ce determină temperatura normală a corpului uman nu este una corectă. Aceștia susțin că schimbările din mediul din ultimii 200 de ani au determinat modificări fiziologice, ducând astfel la modificarea temeraturii corpului uman.
Cercetătorii au studiat sute de mii de măsurări ale temperaturii începând cu anul 1862
Oamenii de știință din cadrul Standford University au analizat date legate de temperatura corporală din diferite perioade istorice. S-a luat în calcul perioada 1862 – 1930, 1971 – 1975 și perioada dintre anii 2007 – 2017. În total, cercetătorii au cercetat 677.423 de măsurători ale temperaturii corporale.
Cercetătorii au făcut câteva supoziții referitoare la schimabrea temperaturii umane. Oamenii de știință au observat că bărbații născuți în anii 2000, spe exemplu, aveau o temperatură a corpului cu 0,59 grade Celsius mai mică decât cei născuți la începutul anilor 1800.
Temperatura coroporală, în scădere și la femei și la bărbați
Per total, s-a înregistrat o scădere constantă de 0,03 grade Celsius la fiecare deceniu. Și în cazul femeilor trendul este similar. Temperatura corpului în cazul acestora a scăzut cu 0.32 grade celsius din anii 1800 în coace.
Mediul în care trăim este principalul factor al scăderii temperaturii corporale umane. „Mediul în care trăim s-a schimbat, inclusiv temperatura din casele noastre, contactul nostru cu microorganismele și alimentele la care avem acces”, a explicat Julie Parsonnet, autorul principal al studiului în ceea ce privește modificarea temperaturii corporale umane.