Care este, de fapt, diferența dintre înghețată și gelato. Puțini oameni știau aceste detalii

Care este, de fapt, diferența dintre înghețată și gelato. Puțini oameni știau aceste detalii
Care este, de fapt, diferenta dintre inghetata si gelato. Putini oameni stiau aceste detalii

Cu toții știm că înghețata este vedeta sezonului cald. Fie că o preferi cu gust de ciocolată, vanilie, caramel, mango sau cireșe, înghețata a fost dintotdeauna desertul favorit al copiilor și al oamenilor mari. Tu știai care este diferența dintre înghețată și gelato? Nu, nu sunt sinonime. Ce presupune celebrul desert italian.

Ce diferență există între înghețată și gelato

Punem pariu că de multe ori ai făcut confuzia între gelato și înghețată, crezând că primul termen este doar denumirea italiană a desertului răcoritor care ne ajută să trecem cu bine zilele toride de vară, nu-i așa? Ei bine, gelato este un desert diferit de înghețată, având o rețetă mult mai complexă.

Înghețata este un desert făcut din lapte, smântână, zahăr și albuș de ou. Toate acestea plus celelalte ingrediente care conferă aromele sunt gatite mai întâi, pana se formeaza un amestec cremos.

Apoi, dupa ce crema s-a răcit, aceasta se amestecă la viteze mari pentru a prinde în compozitie cât mai mult aer și pentru a-si mari volumul. e important de știut că înghețatele mai ieftine au mai mult aer în ele, cele premium au până la 25% aer. Desertul se serveste la temperaturi foarte mici, iar rezultatul trebuie sa fie fin, cu o textură ușoară și cremoasă.

Cum se prepară gelato, de fapt

Gelato este desertul preferat de către toți italienii și nu numai. Pentru a face cel mai bun gelato, indiferent de aromă, este necesar să parcurgeți următorul proces. Începeți tot cu pregătirea unei creme ca aceea de înghețată, dar cu mai mult lapte și mai puțină smântână și ouă. Sunt anumite rețete care nu necesită ouă deloc, iar mulți patiseri preferă să evite ouăle.

Următorul pas este destul de simplu. Crema este amestecată mult mai incet, ceea ce face ca aerul să intre într-o proporție mult mai mică. Dacă respectați acest lucru atunci gelato va deveni mult mai dens și greu decât înghețata.

E foarte important de știu faptul că faimosul gelato se servește la temperaturi mult mai mari decât banala înghețată, astfel că textura este mult mai catifelata și mai delicată. De asemenea, pentru că gelato are mai puține grasimi, aromele sale sunt mult mai puternice. Acesta este si motivul pentru care multi spun ca gelato este mult mai bun la gust decât înghețata obișnuită. Gelato se poate servi alături de câteva bucăți de ciocolată, afine sau zmeură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI