08 oct. 2020 | 08:31

Care este cel mai bun mod de a muri, fără să te sinucizi. Explicația bizară a unui doctor

Sănătate
Care este cel mai bun mod de a muri, fără să te sinucizi. Explicația bizară a unui doctor
Care este cel mai bun mod de a muri, fără să te sinucizi. Explicația bizară a unui doctor

Mulți și-au pus întrebarea care este cel mai bun mod de a muri. Un medic britanic a scris recent un material în care spune că ”Moartea din cauza cancerului este cea mai bună”.

Care este cel mai bun mod de a muri, fără să te sinucizi

Un fost editor al British Medical Journal (BMJ) a declarat că boala secolului, cancerul, este cea mai bună formă de deces și că este de preferat față de alte opțiuni, spunând că încercările de a-l vindeca ar putea duce la o moarte ”mai oribilă”. ”Să nu mai pierdem miliarde încercând să vindecăm cancerul”, a scris dr. Richard Smith într-un blog BMJ. El a făcut referire la alte cauze potențiale ale morții pentru a sublinia de ce a considerat cancerul cel mai preferabil.

”Moartea lungă și lentă din cauza demenței poate fi cea mai îngrozitoare, deoarece sunteți șters încet. Moartea din cauza insuficienței organelor, respiratorii, cardiace sau renale, vă va avea mult prea mult în spital și în mâini de medici. ”, a scris dr. Richard Smith.

S-a trezit din comă dar a realizat ca familia lui a murit

Explicația bizară a unui doctor

Dr. Smith, care este profesor onorific la Universitatea din Warwick, a explorat beneficiile de a fi pregătit pentru moarte. Acesta a susținut că boala de cancer este „este cea mai bună moarte”. Cu toate acestea, el a susținut că acest lucru poate fi „foarte dur pentru cei din jur”.

Cancerul este una dintre cele mai frecvente cauze de deces în Marea Britanie. Boala este responsabilă de aproape o treime din toate decesele. Cancer Research UK a declarat pentru Telegraph că este important să se continue finanțarea cercetării pentru a găsi remedii pentru cancer.

Care este cel mai bun mod de a muri, fără să te sinucizi. Explicația bizară a unui doctor

Dr. Smith a răspuns la întrebarea: care este cel mai bun mod de a muri

În ultimii ani s-a exprimat îngrijorarea că va exista o creștere enormă a persoanelor care suferă de demență. Specialiștii afimră că acest aspect ar putea pune o presiune uriașă asupra sectoarelor de sănătate. Dar și asupra secotarelor de îngrijire socială, precum și asupra familiilor celor care suferă.

Comentariile sale au stârnit neliniște pe rețelele de socializare, unele persoane comentând pe Twitter. Aceștia au sugerat că declarațiile doctorului Smith ar fi putut fi considerate insensibile fie la  adrsa victimelor cancerului, fie la rudele acestora.

”Există, după cum repet la nesfârșit, în esență patru moduri de a muri. Există moartea subită, moartea lungă și lentă a demenței. Mai există și moartea din cauza cancerului, în care s-ar putea să vă chinuiți mult timp. Sinuciderea, asistată sau nu, este a cincea, dar o las deocamdată pe o parte.”, a mai scris docturoul în expunerea sa.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro