Care este cel mai agresiv animal din lume. Nu îi e frică de nimic

de: Iulia Statie
17 11. 2021

Atunci când vorbim de animale agresive, ne imaginăm fiare imense, dotate cu blană deasă sau solzi puternici, colți lungi și fioroși, care pot să pună orice om pe fugă de la distanță. Totuși, există un animal care nu are nicio frică și poate să devină extrem de agresiv, însă nu se încadrează în această descriere.

Cum arată cel mai agresiv animal. Mulți nu se așteaptă la așa ceva

Un prădător de temut are o înfățișare drăgălașă, mai degrabă. El poate să păcălească pe oricine, însă întrece agresivitatea de care dau dovadă leul și crocodilul. Aceste creaturi par destul de pașnice în comparație cu fiara care nu pare mai mare decât un câine de talie mică.

Mellivora capensis, adică bursucul (viezurele) melivor, nu are nicio frică. Acesta pare o combinație între un dihor și un bursuc și trăiește în Africa și India. Greutatea lui nu este una colosală, ajungând, în medie, la doar 12 kilograme și la aproximativ 75 de centimetri lungime și 30 de centimetri înălțime.

Bursucii melivori reușesc cu iscusință să atace animale mai mari ca ei, fiind extrem de agresivi. Aceștia nu se tem de lupte violente cu alte fiare, fiind prădători iscusiți. Cu toate acestea, ei preferă să se hrănească mai degrabă cu miere, așa că ar face orice pentru acest aliment.

Pare drăgălaș, dar este fioros. Bursucul pune pe fugă toate animalele

Mulți internauți au postat numeroase videoclip-uri în care se poate observa cât de violente sunt aceste animale. Ele atacă scorpioni, termite, stupi de albine, sopârle, dar provoacă și alte animale mai mari. Spre exemplu, bursucii nu se tem de lupte duse contra gheparzilor sau a antilopelor sălbatice.

Aceștia pot să mănânce 60 de specii de animale din deșertul african Kalahari, fără a se feri de vipere sau șerpi mari. Uneori, chiar dacă sunt mușcați de vipere și veninul ar putea să le facă mult rău, ei își revin în aproximativ 2 ore. Pielea animalelor este extrem de rezistentă, potrivit Digi24.

Cât de puternici sunt bursucii melivori, de fapt

Bursucii melivori au o inteligență aparte, dar sunt și extrem de agili. Aceștia pot să alerge cu spatele, folosindu-se de acest truc în timpul luptelor cu animalele mai mari. Ei par imuni la ghearele felinelor și la mușcăturile șerpilor, ținând cont că alte fiare nu le străpung pielea și nu ajung la vasele de sânge.

De asemenea, aceste animale sunt dotate cu gheare de până la 4 centimetri și dinți ascuțiți. Ei pot să spargă până și carapacea broaștelor țestoase folosindu-se de colți, așa că o să atace imediat orice animal care le încalcă teritoriul. Bursucii nu pierd foarte multe lupte.