Care este cea mai bună mâncare pentru organismul nostru. Dr. Vlad Ciurea îți spune ce trebuie să consumi în fiecare zi

de: Stan Nicu
29 07. 2023

Cei mai mulți dintre români încearcă să mănânce sănătos și sunt deschiși la tot felul de sfaturi. De data aceasta sfatul vine de la un profesionist desăvârșit. Așadar, care este cea mai bună mâncare pentru organismul nostru. Dr. Vlad Ciurea îți spune ce trebuie să consumi în fiecare zi.

Care este cea mai proastă mâncare pentru organismul nostru. Doctorul Vlad Ciurea a spus de ce să ne ferim

Alimentele procesate sunt cele mai la îndemână, fiind disponibile în  toate magazinele, însă sunt cele mai nocive. Însă, un anumit tip de hrană este, însă, ca o vitamină pentru organism, declară renumitul prof. Vlad Ciurea.

Astfel, neurochirurgul și profesor universitar, doctorul Vlad Ciurea, reaminteşte românilor că hrana cât mai naturală, neconservată, necongelată şi neprocesată este ”cel mai bun supliment alimentar pentru organism”.

Dr. Vlad Ciurea

Ce ar trebui să mâncăm în fiecare zi

”Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru”, a spus Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

Celebrul medic spune că alimentele procesate sunt cele mai nocive pemtru organism din cauza E-urilor pe care le conțin.

Unele dintre ele sunt chiar mai periculoase decât am putea crede. Mediul neurochirug a dat și un exemplu, dar și de relele pe care ni-l face această substanță.

Relele aduse de alimentele procesate

”E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori la pachet cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.

Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici”, precizat Vlad Ciurea.

România are mult de lucru în privința hranei sănătoase

Din nefericire, conform celebrului medic România suferă la capitolul mâncare sănătoasă. Din lipsă de bani, mulți dintre români se îndreaptă către alimentele pe care și le permit, astfel ajungând să consume zilnic aceste substanțe periculoase.

”Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri. Sănătate!”, a scris prof. dr. Vlad Ciurea, pe pagina socială personală.