20 nov. 2023 | 11:34

Care este cea mai bună centrală termică? Detaliile la care trebuie să fii atent, aşa vei avea mereu cald în casă

News
Care este cea mai bună centrală termică? Detaliile la care trebuie să fii atent, aşa vei avea mereu cald în casă
Instalator, în timp ce montează o centrală termică

Alegerea celei mai bune centrale termice poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Cu numeroase variante care pretind că sunt cele mai eficiente, un sondaj realizat în cadrul Grupului Instalatorilor din Romania, oferă sfaturi utile celor care caută să își schimbe sau upgradeze sistemul de încălzire.

Alegerea centralei termice, o misiune grea pentru români

Momentul în care trebuie să alegi cea mai potrivită central termică pentru apartamentul tău vine întotdeauna cu multe provocări, având în vedere investiția făcută și așteptările, care ar trebui să fie pe măsură.

Chiar și așa, de multe ori, după ce am cumpărat o astfel de centrală termică, realizăm că nu a fost cea mai bună alegere, lucru care ne poate supăra. Pentru a-ți veni în ajutor și pentru a preveni astfel de situații neplăcute, Blogdeinstalatii.ro a realizat un sondaj pentru a afla care este preferința majorității în ceea ce privește centralele termice pe gaz.

Sondajul a fost desfășurat în cadrul Grupului Instalatorilor din România, un forum dedicat discuțiilor despre centrale termice pe gaz, unde membrii pot împărtăși experiențe și sfaturi în domeniu. Rezultatele acestui sondaj pot fi consultate în poza de mai jos, evidențiind preferințele majorității în ceea ce privește centralele termice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform informațiilor oferite de sursa citată, se subliniază importanța luării în calcul a tuturor opțiunilor disponibile, atunci când alegi o centrală termică în condensare pentru încălzirea locuinței tale.

Se menționează, de asemenea, că cea mai bună centrală termică de apartament este o centrală termică instant care furnizează atât apă caldă menajeră, cât și agent termic pentru încălzire.

Centralele termice în condensare instant sunt prezentate ca fiind ideale pentru locuințele mici, în special în cazul în care locuiesc puține persoane. Acestea produc apă caldă menajeră imediat, eliminând astfel așteptarea și asigurând un confort sporit.

CITEȘTE ȘI: Pericol pentru toți cei cu centrală termică de apartament. Riscă să plătească facturi uriașe

Selecția de producători care oferă o centrală termică calitativă, raportat la prețul plătit

Înainte de a face achiziția unei centrale termice de apartament, există două aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în calcul, oferindu-ți astfel certitudinea că alegerea făcută va corespunde nevoilor locuinței tale.

Este vorba despre debitul de apă caldă și suprafața totală a casei, iar aceste criterii îți vor permite să optezi pentru o soluție eficientă și potrivită.

1. Debitul de apă caldă: Este important să iei în considerare că debitul poate scădea dacă sunt utilizați mai mulți consumatori simultan. În consecință, este indicat să alegi o centrală termică care să facă față cerințelor specifice ale locuinței tale.

2. Suprafața casei: Pentru casele cu o suprafață mai mare de 150 de metri pătrați, se recomandă o centrală termică de peste 24 kW pentru a asigura încălzirea eficientă a întregii locuințe.

De asemenea, site-ul blogdeinstalatii.ro prezintă o listă de producători de încredere, oferindu-ți opțiuni variate pentru alegerea celei mai bune centrale termice pentru tine. Potrivit sondajului de opinie, următoarele firme au satisfăcut nevoile clienților, dar și ale instalatorilor.

• Viessmann
• Vaillant
• Ariston
• Buderus
• Immergas
• Bosch
• Ferroli
• Saunier Duval
• Protherm
• Beretta
• Wolf
• Motan

Detaliile pe care trebuie să le urmărești pentru a găsi cea mai potrivită centrală termică

Expertul în domeniu subliniază faptul că o centrală termică destinată încălzirii unui apartament poate prezenta caracteristici diferite față de una proiectată pentru încălzirea unei case sau a unui spațiu comercial. De aceea, este esențial să ții cont de specificitățile locuinței tale pentru a face cea mai inspirată alegere.

Un alt aspect relevant menționat în ghid este oferta variată de caracteristici suplimentare oferite de fiecare producător de centrale termice. Este important să fii informat asupra acestor opțiuni, deoarece ele pot fi incluse în același preț, oferindu-ți astfel o valoare adăugată pentru investiția ta, potrivit blogdeinstalatii.ro.

Printre informațiile pe care trebuie să le ai în vedere se numără și:

1. Compararea caracteristicilor: Este recomandat să compari caracteristicile centralelor termice pentru a alege cea mai potrivită soluție în funcție de necesitățile locuinței tale.

2. Garantia centralei termice: Acordă atenție duratei de garanție, de la 2 la 7 ani, pentru a asigura o protecție pe termen lung și a evita preocupările legate de înlocuirea pieselor de schimb.

3. Review-uri online: Experiențele altor clienți sunt esențiale. Caută review-uri online pentru a afla mai multe despre performanța și fiabilitatea centralei termice pe care o consideri.

4. Eficiența energetică și consumul: Optează pentru o centrală termică eficientă energetic, adecvată dimensiunii casei tale și necesităților de apă caldă menajeră.

CITEȘTE ȘI: Temperatura la care trebuie setată centrala în fiecare noapte. Reduci factura cu 25%

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro