20 nov. 2022 | 11:36

Care e capitala Qatarului. Lucrurile banale interzise, ajungi la închisoare dacă nu respecţi legea

Știri generale
Care e capitala Qatarului. Lucrurile banale interzise, ajungi la închisoare dacă nu respecţi legea
Care e capitala Qatarului. Tot ce trebuie să știi despre statul din Orientul Mijlociu, unde va avea loc Cupa Mondială de fotbal.

Începe Cupa Mondială de fotbal, duminică, 20 noiembrie, în Qatar. Găzduirea turneului de fotbal nu a fost niciodată atât de controversată. Ce trebuie să știi despre țara musulmană în care vor fi susținute meciurile. Care e capitala Qatarului. Ce nu au voie fanii să facă la Cupa Mondială FIFA 2022.

Care e capitala Qatarului. Ce trebuie să știi despre această țară

Duminică, 20 noiembrie, începe Cupa Mondială FIFA 2022, în Qatar. Nu mai puțin de 32 de echipe naționale vor lupta pentru titlul oferit în statul din Orientul Mijlociu. Finala turneului va avea loc pe 18 decembrie și va menține stârnită atenția a peste 80.000 de spectatori pe stadionul Lusail.

Ce atrage atenția în anul 2022, în contextul Cupei Mondiale de fotbal, sunt regulile controversate impuse de reprezentanții statului musulman. O parte dintre acestea au condus la dispute privind drepturile omului. Însă înainte de a discuta despre aceste aspecte, haideți să lămurim câteva lucruri importante de știut despre Qatar.

Qatar este cea mai mică țară care a găzduit vreodată Cupa Mondială de fotbal. Se întinde pe o suprafață de 11.581 de km pătrați și prezintă o populație de doar 2,88 milioane de locuitori. Capitala statului din Orientul Mijlociu este Doha. Aici locuiesc 99% dintre rezidenții țării. Doar 12% din populație este qatareză.

Prezintă al treilea cel mai bun aeroport din lume – Aeroportul Internațional Hamad. În această țară, nu există păduri. Aici, marea se întâlnește cu deșertul și să naștere unor plaje spectaculoase. Spre deosebire de alte state, Qatar prezintă gaz la un preț foarte ieftin și are cel mai lung puț de petrol forat de pe globul pământesc.

Reguli controversate pentru fanii de la Cupa Mondială FIFA 2022

Campionatul Mondial de fotbal din 2022 este, fără îndoială, diferit de orice altă competiție de acest fel. În ultimele luni, au existat tot felul de zvonuri despre anumite reguli controversate ce ar urma să se impună la Lusail. Nimeni nu a crezut, până când, cu două zile înainte de debutul campionatului, FIFA a confirmat public măsurile.

Fanii, supăraţi de decizia FIFA: fără alcool pe stadioane. Doar persoanele care se vor afla în zonele corporative ale stadioanelor Lusail vor putea să cumpere băuturi alcoolice. În cazul fanilor de pe cele opt stadioane din Qatar nu se va permite comercializarea alcoolului. Budweiser este unul dintre principalii sponsori ai FIFA. Amintim că acesta este deținut de producătorul de bere AB InBev. Înainte, se bucura de drepturi exclusive de a vinde bere la competițiile cu pricina.

Drepturile omului au ajuns, de asemenea, subiect de dispute. Autoritățile din Qatar au atras atenția că gesturile publice de afecțiune în țara musulmană, între persoane de același sex, sunt pedepsite cu închisoarea până la trei ani. Relațiile sexuale întreținute între persoane necesătorite legal se pedepsesc cu închisoare până la șapte ani.

Nu în ultimul rând, oricine jignește Coranul, religia islamică, blestemă orice religie divină sau promovează o altă religie sau un alt cult pe teritoriul Qatarului riscă să ajungă după gratii. Potrivit legii din statul musulman, astfel de fapte pot fi pedepsite cu închisoarea de la șapte la zece ani de zile.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro