03 apr. 2024 | 11:47

Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei gravide din Bacău. Maria a murit cu zile, acuză familia: „Mi s-au uscat buzele”

News
Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei gravide din Bacău. Maria a murit cu zile, acuză familia:
Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei gravide din Bacău. Maria a murit cu zile, acuză familia: "Mi s-au uscat buzele"

Maria, gravida din Bacău care a murit în Spitalul Județean de Urgență, a avut parte de un sfârșit sfâșietor. A ajuns în stare gravă, situația s-a complicat și mai tare după ce a trecut printr-o intervenție, iar familia spune că a fost lăsată în agonie de către medici. Care au fost ultimele cuvinte ale tinerei.

Maria mai pierduse o sarcină

Maria și Ovidiu Prutenau își doreau, cu orice preț, să devină părinți pentru prima dată. Au mai avut parte de o încercare eșuată, dar regretata femeie a pierdut și atunci sarcina. Au apelat apoi la inseminarea în vitro și sperau că lucrurile vor decurge bine, dar situația a degenerat.

Femeia a mers, inițial, la un control de rutină, unde a aflat că sarcina merge perfect și nu existau semne că ceva nu ar funcționa. După doar o zi, a început să se simtă foarte rău și să acuze stări de care nu mai avusese parte, motiv pentru care soțul ei a decis să o ducă la spital.

„Miercuri, 13 martie, am fost la ecografia normala de monitorizare, sarcina era ok. Seara râdeam cu Maria: Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Joi seara, a doua zi, spune că are crampe mai dese decât normale.

Şi-i spune medicul să ia No-Spa, Paracetamol şi dacă nu e ok, mergeţi la spital. Dimineaţa, în jurul ore 5, vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă”, povesteşte Ovidiu Prutean, soţul Mariei, potrivit Observatornews.ro.

După investigații amănunțite, Maria a aflat că sarcina s-a oprit din evoluție. Ulterior, și-a contactat soțul să îi dea vestea și să se plângă de durerile insuportabile cu care se confrunta. Îi cere acestuia să vină la spital, iar o asistentă îl roagă să cumpere mai multe pastile.

A stat 12 ore în agonie

Spre seară, femeia a aflat că trebuie să treacă printr-o intervenție de eliminare a fetului din pântec, dar abia la 12 ore după ce ajunsese în stare critică la spital. Înainte de operație, lui Ovidiu Pluteanu i s-a cerut consimțământul pentru extirparea uterului și a ovarelor soției sale, o operație care îi salva viața.

După operație, medicul i-a spus că nu a fost necesară îndepărtarea uterului și a ovarelor, pentru că Maria suferise un avort spontan în timpul operației și că putea să îndepărteze el însuși fătul și placenta.

Bărbatul susține, însă, că soția lui a fost lăsată în agonie timp de 12 ore. Bărbatul  acuză medicii de la Spitalul Județean din Bacău de neglijență, pe motiv că au lăsat lucrurile să treacă de la sine, deși era într-o stare gravă.

”Au considerat că nu este un caz grav, au folosit termenul, conducerea, au zis că au temporizat-o. Temporizezi un caz grav? Au așteptat să se facă ea bine”, a mai spus soțul Mariei, potrivit sursei menționate anterior.

Care au fost ultimele cuvinte ale gravidei

A doua zi, bărbatul a aflat că soția lui murise, după ce nu a mai rezistat celui de-al doilea stop cardiac respirator. Potrivit primelor informații din raportul medico-legal, femeia a murit de septicemie. Poliția a deschis o anchetă, care va stabili cauza exactă a morții, dar și vinovatul în această situație.

Familia gravidei este în stare de șoc și nu își poate explica cum de s-a ajuns la o asemenea tragedie. IT-ista s-a stins din viață la 38 de ani, fără a mai apuca să își îndeplinească visul de a deveni mamă, pentru care a făcut eforturi mari de-a lungul anilor.

Mama Mariei este devastată și acuză Maternitatea din Bacău de malpraxis. Femeia își amintește că fiica ei a venit pe lume la același spital, dar tratamentul primit a fost cu totul altul.

Aurelia a dezvăluit și care au fost ultimele cuvinte ale fiicei sale, când a vorbit cu ea la telefon. Se plângea că i s-au uscat buzele și nu era nimeni acolo să o ajute în acele clipe grele.

„Mi-aduc aminte că am născut-o tot la Maternitatea Bacău. Cu zile a murit. Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici”, a povestit Aurelia, mama Mariei.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Locul din România care are peste 10 milioane de ani. Este una dintre cele mai frumoase destinații turistice
Click.ro
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Superbolid deținut de un om de afaceri român. Repararea mașinii, o mare aventură
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Moartea ei a lăsat un gol imens
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Schimbări la CNAS. Cardul de sănătate se mută pe telefon
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro