Care a fost ultima dorință a actriței din Fram, ursul polar. Ce le-a spus Carmen Galin apropiaților

de: Luiza Moldovan
16 03. 2020

Dorința lui Carmen Galin de a fi înmormântată cu discreție va fi respectată întocmai. Astfel că, la ceremonia de înhumare, vor fi prezente doar patru persoane. Nici măcar membrii familiei sale nu știu toate detaliile înmormântării.

Detalii ținute secret

Nici colegii de breaslă nu știu foarte multe despre detaliile înmormântării.  Acestea sunt păstrate cu sfințenie de doar câteva dintre cele mai apropiate persoane ale actriței. Și, deși nu o vor însoți pe ultimul drum, prietenii actriței au postat mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

„Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriţă exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen! Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!”, a scris Nicu Alifantis.

Despre omul și actorul Carmen Galin a scris și Andrei Șerban, regizorul cu care a colaborat de-a lungul vieții. Iată ce descriere emoționantă i-a făcut acesta:

„Se spune de prea mulţi actori că au fost mari atunci când mor, dar Carmen chiar a fost o mare actriţă, cu un instinct care pătrundea direct la sursa rolului, cu o intuiţie dublată de inteligenţă şi un curaj dement de a-şi expune emoţia”.

Manuela Hărăbor a scris:

„Carmen Galin…Nu pot să cred. Am văzut-o ultima oară acum trei ani la TIFF. Arăta excepțional și se simțea extraordinar. Acum câteva zile am recitit interviul din Ziarul Metropolis și m-am gândit la ea. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace alături de îngeri…

Dispariție fulgerătoare a uneia dintre cele mai mari actrițe ale României

Premiul de Excelență la Festivalul Internațional de Film „Transilvania”

A fost Laura în „Ilustrate du flori de câmp” (în regia lui Andrei Blaier), a fost Sita (surdomuta) în „Tănase Scatiu” (regia lui Dan Pița, cu care a fost și căsătorită), a fost Împărăteasa în „Zâmbet și soare” (Elisabeta Bostan), Electra în „Trilogia antică” (Andrei Șerban) a jucat pe scena Teartului din Piatra Neamț (1967 – 1970), Teatrul Național din Cluj Napoca (1970-1975), Teatrul Mic din București (1975 – 1990) și Teatrul Național din București (1990 – 1995).

În 2016, a primit premiul de excelenţă la gala celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. În 1995, actriţa s-a retras complet din activitate şi din viaţa publică. Avea să se dedice  discret unor acţiuni umanitare.

În 2016, a primit premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.