Care a fost prima legumă care a fost murată, în istoria omenirii. Poți ghici?
Murăturile nu lipsesc din arsenalul gospodinelor pentru sezonul rece. Ele pregătesc diverse borcane umplute cu legume pentru cămară, așa că toată familia se poate bucura de alimente delicioase. Cu toate acestea, nu mulți români știu care a fost prima legumă servită în acest fel.
Dezvăluire uluitoare despre murături. Nu mulți știu de când sunt consumate
Murăturile sunt apreciate de români. Ele pot să fie consumate alături de multe feluri de mâncare și sunt perfecte pentru sezonul rece! Gospodinele preferă să prepare numeroase borcane cu aceste alimente pentru momentele în care legumele nu mai pot să fie luate din grădină.
Cu toate acestea, chiar dacă există multe rețete pentru murături, nu mulți oameni știu când au început legumele să fie servite în acest fel. Se pare că startul a fost dat cu un anumit aliment care este iubit și în zilele noastre. Mulți români îl consumă, indiferent de anotimp!
Ce s-a aflat despre murături
Murăturile există din cele mai vechi timpuri. Ele au proprietăți fantastice și un gust fenomenal, așa că nu este de mirare faptul că Napoleon își punea soldații să consume aceste alimente pentru a se menține în putere. Mai mult, Cleopatra, regina Egiptului, le folosea pentru a-și menține frumusețea și tinerețea.
Multe femei abia așteaptă să afle totul despre secretele pe care le avea Cleopatra. Aceasta era o mare consumatoare de murături. Totuși, cu aproximativ 2.000 de ani înainte de Hristos, chinezii au descoperit o rețetă uluitoare. Castraveții au fost primele legume lăsate la murat, potrivit Realitatea.
Secretul castraveților murați. Cum îi poți mânca în doar 3 zile
În cazul în care răbdarea nu este punctul tău forte, poți opta pentru o rețetă simplă de castraveți murați. Aceștia pot să fie consumați în doar 3 zile. O să ai nevoie de 800 de grame de castraveți pentru a umple două borcane de 1 litru, o frunză de hrean și o legătură de mărar.
Umplutura poate să fie făcută dintr-un kilogram de castraveți, 2 linguri de sare și 6-8 căței de usturoi. Începe prin a spăla castraveții și a le tăia capetele. Folosește răzătoarea pentru legumele folosite pentru umplutură. Adaugă sare și lasă totul într-un bol timp de 10 minute pentru un plus de savoare.
Pune frunzele de mărar, o frunză de hrean și 4 linguri din umplutură pe fundul borcanelor. Ulterior, adaugă legumele întregi, acoperind totul cu amestecul din castraveți și usturoi. Nu uita să scuturi borcanele pentru a observa dacă a rămas vreun spațiu gol și pune zeama rămasă în recipiente.
O să poți gusta din castraveți în doar 3 zile dacă sunt păstrați într-un loc răcoros. Aceștia o să fie sărați și perfecți pentru o mică gustare!