20 aug. 2024 | 13:36

Capcană cu numele lui Denise Rifai pe internet. Înșelătoria cu câştiguri atât de mari încât stârnesc invidia BNR

News
Capcană cu numele lui Denise Rifai pe internet. Înșelătoria cu câştiguri atât de mari încât stârnesc invidia BNR
Capcană cu numele lui Denise Rifai pe internet. Înșelătoria cu câştiguri atât de mari încât stârnesc invidia BNR

Numele lui Denise Rifai și al altor persoane publice se află în centrul unor campanii mincinoase pe internet. Anunțurile false care circulă pe rețelele de socializare și care promit câștiguri de diferite feluri i-au determinat pe cei ale căror nume sunt folosite fraudulos să ia atitudine.

Numele lui Denise Rifai apare în reclame mincinoase

Anunțurile false care circulă pe internet, fie prin intermediul e-mail-ului, fie pe rețelele de socializare sau prin sms s-au înmulțit îngrijorător în ultimul timp. În vreme ce unele companii se folosesc de imaginile unor persoane publice pentru a vinde diferite lucruri, altele promit câștiguri fabuloase, cu eforturi minime.

Și Denise Rifai este în centrul unei astfel de campanii frauduloase și a vorbit în repetate rânduri despre situația în care numele ei este folosit ilegal. ”Nici nu știu ce să mai fac. Unde să mai depun plângeri, ca să se opreacă”, a declarat prezentatoarea de la Kanal D, pentru paginademedia.ro.

Numele lui Denise Rifai nu este singurul folosit în astfel de campanii. Și Dani Oțil, Dorian Popa sau alte vedete din România apar în astfel de fraude. Tehnologia a dus lucrurile la nivelul următor, astfel că au apărut inclusiv interviuri realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, în care vocile unor persoane publice sunt folosite pentru a oferi credibilitate unor astfel de reclame.

În acest context, sunt și mai dificil de identificat informațiile false, iar mulți cad în plasa impostorilor, care se folosesc de imaginea unor persoane de încredere. Astfel de fake-uri au apărut tot mai des în ultimele luni, unele promovând câştiguri fabuloase prin platforma BRUA. În realitate, banii erau direcționați într-un cont de Revolut.

Cum să eviți fraudele pe internet

Dacă petreci mult timp pe rețelele de socializare în fiecare zi, este aproape impisibil să nu îți apară pe feed măcar o astfel de reclamă. Specialiștii în securitate cibernetică atrag atenția cu privire la cât de periculoase sunt aceste scam-uri, pentru că sunt dificil de identificat.

Cei mai vulnerabili sunt adolescenții și persoanele în vârstă, care pot fi păcălite foarte ușor să dea click pe link-uri obscure și, astfel, să le fie furate datele personale sau datele din contul bancar.

Atunci când primești o reclamă, un mesaj sau un e-mail care conține link-uri ciudate, specialiștii te sfătuiesc să nu dai click pe ele. Dacă ești sunat de persoane care se recomandă a fi de la bancă sau de la compania de telefonie mobilă, nu oferi informații personale până când nu verifici dacă persoana de la celălalt capăt este într-adevăr angajatul instituției pe care spune că o reprezintă.

Reclamele cu imaginea unor persoane publice, care promit câștiguri facile, sunt, din start, unele mincinoase. La fel stau lucrurile și în cazul unor reclame la produse care promit rezultate prea frumoase să fie adevărate, precum produse de slăbit cu efect rapid.

 

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Ultima oră despre vizele de SUA. Românii nu primesc vești bune
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cardurile au fost blocate. Românii nu mai au acces la banii de pe carduri: Tichetele au expirat!
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro