Capcana care te scapă de furnici pe peretele casei. Nu vei mai sta cu griji că intră în interior

de: Ana Chivu
21 06. 2022

Furnicile sunt drăguțe pentru unii datorită mărimii lor, dar mai ales și a faptului că nu îi sperie pe mulți. Ele devin o problemă atunci când părăsesc natura și vin în casa ta. Nu puțini oameni au întâmpinat o astfel de problemă în care s-au trezit invadați de aceste mici insecte. Ele preferă să se îndrepte spre bucătărie sau hol pentru că acolo găsesc sigur câteva resturi de mâncare. Cum poți să scapi de ele rapid, sigur și eficient? Nu ai nevoie de multe lucruri.

Cum poți să scapi de furnici: iată o capcană folositoare

O furnică nu sperie deloc și poate părea chiar adorabilă, dar un val întreg care apare pe pereții casei, la colțuri sau în bucătărie ori în hol te va face să îți pui întrebări. Acestea nu sunt periculoase, dar sunt deranjante și nu au ce căuta în apropierea casei tale sau în încăperi, așa că dacă dai de ele trebuie neapărat să iei măsuri.

O capcană specială pentru ele este cea cu miere. Gândacii și insectele profită la maximum de sezonul cald și își fac loc în spațiile noastre. Nimănui nu-i place să vadă o insectă pe blatul bucătăriei, alături de farfuriile de mâncare sau în holul unde te descalți ori în drumul spre frigider.

Pentru capcana cu miere ai nevoie și de acid boric și dezinfectant. Ai mare grijă cu ultimele două enumerate pe care nu trebuie să le lași la îndemâna copiilor. Este de preferat să folosești mânuși pentru a amesteca totul și a face compoziția de care ai nevoie. Specialiștii recomandă să utilizezi acid boric 3%.

  • Ingrediente:

3 linguri de miere (sau 2 linguri de zahăr și două de apă)
1 lingura de apa
1/8 lingura de acid boric
șervețele sau prosoape de hârtie

Pas cu pas

1. Într-un recipient puneți mierea și apa
2. Pune la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde
3. Se amestecă cu o lingură până se omogenizează totul perfect.
4. Adăugați acidul boric și amestecați din nou foarte bine
5. Așezați o bucată mică de hârtie pe podea (poate fi un șervețel sau un prosop de hârtie de aproximativ 4 cm pe 4 cm)

6. Turnați o lingură din amestec pe hârtie
7. Dacă este prea groasă, mai puteți adăuga puțină apă.
8. Lăsați amestecul acolo, iar furnicile se vor apropia puțin câte puțin
9. Strângeți furnicile eliminate
10. Aveți grijă cu compoziția aceasta în prejma copiilor și animalelor de companie

Este util să folosești acest produs de câteva ori pe săptămână, iar după o vreme furnicile o să se ferească de zonele în cauză.