Poate nu te-ai gândit la asta, dar capacele de metal de la sticle îți pot fi de mare folos în gospodărie, nu e necesar să le arunci, deîndată ce ai băut conținutul recipientelor. Cele de care nu ai nevoie se pot duce la un centru special de reciclare, fără să fie nevoie să le arunci în tomberon, alături de alimentele stricate sau expirate.
Unul dintre cele mai simple trucuri este să folosești capacul cu margine tăioasă și ondulată pe post de răzătoare.
În cazul în care nu ai la îndemână o răzătoare pentru coaja fructelor citrice, acesta este momentul în care poți folosi capacele de metal. În acest fel, vei putea decora paharul tău favorit de limonadă folosindu-te de capacele metalice.
Dacă ți se întâmplă să nu ai un cuțit la îndemână, nu te îngrijora. Poți răzui coaja de rădăcinoase folosind un capac de metal.
De exemplu, atunci când te pregătești să prepari o ciorbă, poți curăța coaja de morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, țelină sau ghimbir, utilizând acest truc genial. Și cartofii noi se pot curăța la fel de bine folosind capacele de metal de la sticle.
Vrei să cureți usturoiul dar te temi să nu îți strici unghiile? Tot ce trebuie să faci este să o cureți cu un căpăcel de metal și, astfel, aceasta se va desprinde, fără să îți mai strici unghiile.
În cazul în care ți s-a făcut brusc sete și te-ai oprit la primul magazin să iei o sticlă de suc, bere sau cidru și nu ai un desfăcător la îndemână, poți desface sticlele folosindu-te de mai multe obiecte, precum:
De asemenea, poți desface capacul folosindu-te de marginea unei mese din casă. Atenție, masa trebuie să fie rezistentă, ca să nu provoci anumite pagube. Tot ce trebuie să faci este să fixezi sticla de bere și pe urmă să lovești capacul. Observă-l cum sare de pe sticlă, fără probleme.