Cantitatea maximă de alcool cu care poţi trece vama. Câţi litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion
Este preioada în care începem să ne planificăm vacanțele de pe timpul verii, perioadă în care încercăm să ne rezervăm locația și biletele de avion pentru un sejur de vis. Dar, ceea ce trebuie să știi, dacă ai gând așa ceva, este cantitatea maximă de alcool cu care poţi trece vama, mai exact câţi litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion, nu de alta, dar ai putea să-ți strici vacanța dacă faci greșeli. Așa că, în cele ce urmează îți spunem ce și cum, și-ți mai dăm și câteva trucuri, deja experimentate de alții.
Câţi litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion
Fie că îl aduci acasă ca suvenir sau cadou, alcoolul își face adesea loc în valizele tale atunci când te pregătești pentru un zbor. Totuși, înainte de a ascunde vinul în bagajul de mână, trebuie să te familiarizezi cu elementele de bază ale zborului cu alcool. Citește mai departe pentru a afla care este antitatea maximă de alcool cu care poţi trece vama și câţi litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion.
În general, tu ca și pasager ai voie să transporți alcool la bordul unui avion, atât în bagajul de mână, cât și în bagajul înregistrat, atât timp cât ai vârsta legală pentru a consuma alcool și respecți toate regulile aplicabile. În general, alcoolul trebuie să fie transportat în ambalajul original, nedeschis.
Dacă băutura este nedeschisă și are o concentrație de 140 de grade sau mai puțin, poți aduce în siguranță alcoolul în avion. Tot ce depășește 140 de grade alcoolice este însă interzis, potrivit Administrației Federale a Aviației. Pe lângă alcool, iată alte câteva lucruri despre care poate nu știai că poți lua cu tine în avion.
Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău când zbori cu avionul. Ce modificări neplăcute au loc
Care este cantitatea maximă de alcool cu care poți trece vama în UE
Cantitatea de alcool pe care o poți lua cu tine la bordul unui avion depinde de faptul dacă înregistrezi sticlele sau le transporți la bord. Dacă ai alcool în bagajul de mână, vei fi supus unei limitei pentru lichide impuse de Administrația pentru Securitatea Transporturilor din fiecare aeroport. Recipientele trebuie să fie de 10 litri sau mai puțin și să încapă într-o geantă de mărimea unui sfert.
Dacă îți planifici un sejur în țările din spațiul european, membre ale UE, aici regulile sunt puțin altfel, asta însemnând că și cantitatea maximă de alcool cu care poți trece vama și, implicit, cu câți litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion se schimbă, după cum urmează, potrivit europa.eu:
- 10 litri de băuturi spirtoase
- 20 de litri de vin cu adaos de alcool
- 90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)
- 110 litri de bere.
Maximum de alcool cu care poţi trece vama în alte țări
Fecare țară are propriile reguli privind transportul de alcool la bordul unui zbor. Dacă transporți alcool în bagajele de cală, limitele depind de conținutul de alcool. De exemplu, nu există limite privind cantitatea de alcool pe care o poți transporta în bagajele înregistrate dacă alcoolul în volum este mai mic de 24%, în general, bere și vin, dar, cu toate acestea, între 24 și 70%, agenții de securitate din aeroporturi limitează pasagerii la 5 litri.
Vama americană, de exemplu, permite doar 1 litru de alcool care poate fi transportat în Statele Unite fără taxe vamale. Dacă intenționezi să respecți limita legală de 5 litri, vei fi nevoit să plătești taxe și impozite pentru celelalte patru sticle.
Alte țări, cum ar fi Kuweit, interzic în totalitate pasagerilor să transporte alcool în țară. Asigură-te că verifici legile locale ale destinației înainte de a pune alcool în valiză.
Ai voie să bei alcool în avion?
Uneori, o băutură tare este singurul lucru care te ajută să treci cu bine peste 12 ore de zbor. Poate că acesta este motivul pentru care însoțitorii de bord servesc alcool, dar ei sunt singurii care pot servi alcool în avion.
Este împotriva reglementărilor să deschizi propria sticlă de alcool în timpul zborului sau să bei alcool care nu ți-a fost servit direct de către un însoțitor de bord. Unul dintre principalele motive este că însoțitorii de bord sunt practic barmani și trebuie să mențină băuturile la un nivel sigur.
Cum ar trebui să împachetezi alcoolul în bagajul de cală în avion
Ultimul lucru pe care cineva vrea să îl descopere când își deschide valiza este o grămadă de haine îmbibate în vin sau cioburi de sticlă de la alcoolul care nu a trecut de zbor. Indiferent dacă aduci o sticlă de vin scump, băuturi spirtoase exotice sau bere locală, împachetarea corectă te poate asigura că alcoolul ajunge acasă întreg.
Primul pas este să începi cu sticle care nu au fost niciodată deschise. Apoi, pune sticla într-o pungă de plastic sigilabilă. În cazul în care sticla se sparge, punga va ajuta la reținerea alcoolului și va împiedica vărsarea acestuia pe celelalte bunuri.
După ce puni sticla într-o pungă, înfășoar-o pentru a-i oferi o amortizare suplimentară pentru călătorie. Prosoapele, puloverele, pantalonii și cămășile sunt opțiuni bune. Nu numai că vor ajuta la protejarea sticlei de lovituri în timpul transportului, dar țesătura va ajuta, de asemenea, la absorbția oricărui alcool care reușește să treacă de punga de plastic. În cele din urmă, încearcăi să poziționezi sticla confortabil în centrul valizei și pune în jurul ei mai multe haine pentru a te asigura că sticla supraviețuiește unei căderi accidentale de pe caruselul de bagaje.
Dacă preferi să investeșt în ceva care să te ajute să transporți alcoolul pe un zbor, produse precum JetBag-ul căptușit pot ajuta să te asiguri că alcoolul ajunge întreg, sau dacă te afli în impas la aeroport, poți verifica, de asemenea, la compania aeriană pentru a vedea dacă oferă ambalaje. Sunt destule companii, inclusiv în România, care oferă ambalaje pentru vin și alcool pentru câțiva euro în plus.