Candidatul PSD la prezidențiale. Codrin Ștefănescu: „Nu-mi pun problema că nu ar intra în turul doi!”

Candidatul PSD la prezidențiale trebuie să fie un om care-și dorește poziția de președinte, crede Codrin Ștefănescu. Există deja cinci nume posibile din care va alege un candidat la alegerile pentru Președinție, iar omul de încredere al lui Liviu Dragnea este de părere că oricare dintre ei va ajunge sigur în turul al doilea.

Codrin Ștefănescu este cel mai bun exemplu al omului care crede până în ultima clipă că mai există speranță, dar nu de dragul speranței, ci din cauză că se teme atât de tare de eșec, încât asta îl face să aibă coșmaruri. În plus, alegătorii PSD trebuie să creadă în continuare că partidul este de neclintit și că nu s-a întâmplat nimic rău, chiar dacă a „căzut” Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu încearcă să fie portavocea fostului șef PSD și să-i ducă mai departe falsa încredere pe care trebuie să o inspire electoratului.

Candidatul PSD la prezidențiale: pe cine aruncă social democrații în lupta pentru Președinție

Social democrații s-ar fi gândit deja la cinci oameni despre cred că ar fi potriviți pentru a candida la Președinție: Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și…Gabriela Firea. Ciudat că se gândesc la ea, având în vedere că primarul general al Capitalei a spus clar că nu va candida la alegerile din toamnă. De ce ar mai face-o, dacă va candida soțul său în locui ei? Dar cei din PSD merg pe principiul invers al lui Lăpușneanu: dacă tu nu ne vrei, noi te vrem.

„Toată lumea din teritoriu, din judeţe, discută despre posibili candidaţi care pot întruni simpatia membrilor de partid, a electoratului şi a celor care ne votează. Este foarte important ca un candidat la prezidenţiale din partea PSD să obţină în primul rând sprijinul electorilor noştri. Sunt două condiţii: cei care vor să candideze la preşedinţie trebuie să-şi dorească acest lucru, să-şi asume această bătălie, care nu va fi uşoară.” Codrin Ștefănescu, potrivit Mediafax.

El este de părere că indiferent cine va candida, va deveni o țintă și va fi „vânat” să i se găsească un cusur. Într-adevăr, la astfel de alegeri afli mereu tot felul de lucruri obscure din trecutul candidaților, mai mult sau mai puțin adevărate.

Codrin Ștefănescu e convins că PSD va ajunge în turul al doilea

E ciudat că pentru Ștefănescu,  marea provocare o reprezintă atacurile la persoană contra candidatului și nu planificarea unor soluții de redresare a României care să-i convingă pe alegători că merită să-și ofere votul.

„Bătălia se va da cu presiuni, cu dosare pe fiecare, vor fi vânaţi în mod clar. Partidul, în ansamblu, prin delegaţii de la congres, să spună da, această persoană reprezintă pe noi toţi şi pentru el ne vom bate în această campanie. Aceste două condiţii trebuie îndeplinite.”

În orice caz, el este optimist, sau pare că e și spune că indiferent cine va candida, va ajunge în turul al doilea:

„Degeaba apare Firea în sondaje foarte bine sau Şerban Nicolae, sau Olguţa sau Teodorovici, Pleşoianu, dacă ei nu-şi doresc această poziţie. Ce se discută în partid este una, pulsul pe care simţim cu toţii este alta. Eu am dat o listă cu oameni care cu siguranţă ar face o imagine foarte bună şi o poziţie foarte bună în turul doi. Nu-mi pun problema că n-ar intra în turul doi, îmi pun problema ce vor face în turul doi.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI