Când vor avea loc fenomenele de Lună plină din octombrie 2021

Când vor avea loc fenomenele de Lună plină din octombrie 2021
Când va fi Lună plină în octombrie 2021

Octombrie este a doua lună de toamnă în jumătatea de nord a lumii. În jumătatea sudică, este a doua lună a primăverii. Iată când are loc prima Lună plină din octombrie 2021.

Octombrie 2021 – când va avea loc prima Lună plină

De zeci de ani, Almanahul a făcut trimitere la lunile calendaristice pline cu nume legate de folclorul american nativ, colonial american și european. În mod tradițional, fiecare nume de Lună plină a fost aplicat întregii luni calendaristice în care a avut loc și prin toate fazele Lunii – nu numai Luna plină.

În această lună, octombrie, luna plină se numește: Luna Vânătorului, iar luna septembrie s-a numit Luna recoltei. Acestea sunt unice prin faptul că nu sunt direct legate de acest folclor și nici neapărat limitate la o singură lună. În schimb, ele sunt legate de un eveniment astronomic: echinocțiul de toamnă! 

Luna plină din octombrie – Luna vânătorului

Luna Vânătorului este prima Lună plină care urmează Luna Recoltei, ceea ce înseamnă că poate apărea fie în octombrie, fie în noiembrie.

Se crede că această Lună plină a ajuns să fie numită Luna plină a vânătorului, deoarece a semnalat timpul pentru a merge la vânătoare în pregătirea pentru iarna rece din viitor. Animalele încep să se îngrașe înainte de iarnă și, deoarece fermierii își curățaseră recent câmpurile de sub Luna recoltei, vânătorii puteau vedea cu ușurință căprioarele și alte animale care ieșiseră să rădăcină prin resturile rămase.

Cea mai veche utilizare a termenului „Luna vânătorului”, citată în Oxford English Dictionary, este din 1710. Unele surse sugerează că alte nume ale lunii vânătorului sunt Sanguine sau Moon Blood, fie asociate cu sângele din vânătoare, fie cu culoarea schimbarea frunzelor de toamnă.

Luna plină din octombrie

Luna plină din octombrie va atinge vârful iluminării la 10:57 A.M. Ora de Est miercuri, 20 octombrie 2021. Va fi sub orizont în acest moment, așa că va trebui să așteptăm până la apusul soarelui pentru a vedea cum își va lua locul pe cer. La fel ca Luna recoltei din septembrie, Luna plină din octombrie răsare în același timp pentru câteva nopți la rând, așa că începeți să o căutați marți, 19 octombrie! Pe măsură ce Luna trece peste orizont în jurul apusului soarelui, poate părea mai mare și mai portocalie – absolut perfect pentru sezonul de toamnă! Dar nu vă lăsați păcăliți de „Iluzia Lunii”, care face ca Luna să pară mai mare decât este cu adevărat.

Fazele lunii pentru octombrie 2021, pentru România

Cele patru faze ale lunii pentru luna octombrie, precum și momentele apariției lor, potrivit almanac.com, sunt:

  • Luna Nouă – 6 octombrie 7:05 A.M.
  • Primul pătrar – 12 octombrie 11:27 P.M.
  • Lună plină 20 – octombrie 10:57 A.M.
  • Ultimul pătrar – 28 octombrie 16:06 P.M.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI