Când va ninge prima oară în această iarnă, în România. Prognoza meteo pentru următoarele luni
Am aflat când va ninge prima oară în această iarnă, în România. Prognoza meteo pentru următoarele luni a fost făcută publică de directorul Administrației Naționale de Meteorologie. Toate detaliile, în rândurile de mai jos ale articolului.
Meteorologii au spus când va ninge în această iarnă. Anunțul ANM
Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a dezvăluit cum va fi iarna 2022-2023.
Conform prognozei, iarna care urmează pare să fie una bună pentru românii cărorale este frică de facturile mari la căldură.
Iarna 2022-2023, una medie spre blândă
„Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă.
Acest lucru nu exclude să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a explicat Elena Mateescu.
Iarna vine cu siguranță la munte
De altfel, reprezentantul ANM spune că iarna ce urmează s-ar putea foarte bine să semene cu ultimele 3, care se situează în top cele mai călduroase anotimpuri reci.
„Oricum, tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare. Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu”, a mai spus Elena Mateescu, potrivit DC News.
Pe de altă parte, ANM anunță că acest an a adus recorduri peste recorduri, la fel ca și toamna lui 2022.
„Într-adevăr, în ultima vreme, ne confruntăm cu numeroase recorduri, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al precipitațiilor.
De asemenea, vorbim de o frecvență destul de ridicată, chiar și pe teritoriul României, a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, așa cum am avut și-n această vară.
Mă refer la grindină, vânt, în special vijelie, acele intensificări de scurtă durată ale vântului. Revenind la recorduri, fiecare lună aduce câte un record. Chiar și luna octombrie 2022 a adus numeroase recorduri, mai ales începutul lunii.
Pe de-o parte China s-a confruntat cu cele mai ridicate temperaturi, undeva la 40 de grade, iar în Grecia au fost cele mai coborâte temperaturi, chiar sub zero grade” a declarat Mirela Polifronie, reprezentant ANM.