05 mart. 2024 | 18:02

Când va juca Simona Halep primul meci după ce a scăpat de suspendare. Turneul la care are șanse mari să participe

News
Când va juca Simona Halep primul meci după ce a scăpat de suspendare. Turneul la care are șanse mari să participe

Simona Halep a primit vești bune din partea TAS! Tenismena a contestat suspendarea de patru ani pentru dopaj și a cerut să-i fie redusă pedeapsa sau chiar suspendată. Recent, sportiva a aflat verdictul favorabil pentru ea. Când va juca Simona Halep primul meci după ce a scăpat de suspendare?

Când va juca Simona Halep primul meci după ce a scăpat de suspendare

Simona Halep a câștigat procesul cu ITIA la TAS! Suspendată la patru ani în septembrie 2023, tribunalul de la Lausanne i-a redus pedeapsa la doar nouă luni. Sportiva a susținut în fața judecătorilor că nu s-a dopat cu bună știință și că suplimentele recomandate de echipa lui Patrick Mouratoglou au fost contaminate. Ea era acuzată că a consumat roxadustat, o substanță interzisă în sportul profesionist.

În total, sportiva din România a pierdut 10 luni de joc, dar poate reveni imediat pe zgură, care e și suprafața ei favorită. Pe toată perioada suspendării, tenismena a ieșit complet din clasamentul WTA, așa că are nevoie să ceară un wild-card pentru a putea juca și cu siguranță va primi. După ce a câștigat procesul la TAS, Simona Halep ar putea reveni pe teren în aprilie.

Primul turneu la care ar putea să participe este la Stuttgart la mijlocul lui aprilie. De ce va reveni abia atunci? Simona are nevoie de timp pentru a ajunge la un nivel ridicat, iar la turneele de hard din SUA nu mai poate participa. Indian Wells a început deja, în timp ce Miami va urma în doar două săptămâni, o fereastră de timp prea mică pentru campioana noastră.

Astfel, cele mai mari șanse le are în Germania. În trecut, ea a mai câștigat turneul de la Stuttgart. Astfel, în perioada 15-21 aprilie, Halep se poate afla în Germania, iar între 23 aprilie – 5 mai la Madrid, Spania, altă competiție pe care a câștigat-o. În acest mod, va fi aptă să joace la Roland Garros, care va începe pe 26 mai 2024 la Paris. Până la French Open va mai avea și varianta Roma, alt turneu unde a avut rezultate remarcabile.

Vezi și: Unde va lucra Simona Halep. Sportiva a făcut anunțul neașteptat pentru mulți: ‘Mă voi dedica’

Tenismena cere daune de 10 milioane de euro

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), a dat în judecată Quantum Nutrition, compania canadiană care a realizat suplimentul nutritiv contaminat. Sportiva cere daune de peste zece milioane de dolari.

Pârâtul a făcut următoarele garanții pentru conținutul și ingredientele Schinoussa MCT: a garantat în mod expres că ‘sursele noastre sunt peptide de colagen marin hidrolizat prins în Oceanul Pacific, pentru a asigura o sursă curată și prietenoasă cu mediul înconjurător’, dar de fapt Keto MCT conținea ingrediente chinezești de origine necunoscută, dar și Roxadustat, care nu era menționat pe eticheta produsului”, scrie în plângerea depusă de avocații Simonei Halep, susține prosport.ro.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Cea mai mare minciună din istorie. Ziua în care oamenii au crezut că extratereștrii au invadat Pământul
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Este obligatoriu până pe 11 MAI. Decizia care trebuie să se aplice în TOATĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Cât timp se reține pensia la oficiul poștal dacă titularul lipsește din localitate. CNPP explică
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
BANI pentru cei care STAU la BLOC. ANUNȚ pentru PROPRIETARI
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro