Când va intra în vigoare noua taxă de primă înmatriculare. Anunțul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei de primă înmatriculare

Premierul României a anunțat azi faptul că taxa de primă înmatriculare va fi reintrodusă. Taxa care ar trebui să țină cont de cât de poluat este autovehiculul. Iată ce declarații a făcut Ludovic Orban despre noua veste tristă pentru șoferi!

Ludovic Orban anunță reintroducrea taxei de primă înmatriculare

Ludovic Orban a declarat, în cursul zilei de joi, că susține introducerea taxei pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare. Taxa aceasta ar trebui să țină cont de cât de poluat este autovehiculul. Ludovic Orban a mai susținut și că nu se va introduce taxa decât în momentul în care se va ajunge la o soluție agreată de Comisia Europeană, conform news.ro.

„Cred că ea trebuie concepută ca taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Această taxă poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabil, dar și aici există riscul să contravenim principiul că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunța public, dar decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de mașini și după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (Sursa: mediafax.ro)

Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei de primă înmatriculare
Ludovic Orban anunță reintroducerea taxei de primă înmatriculare

PSD a scos taxa, da nu a venit cu o altă soluție

Noul ministru al Mediului a mai completat că din datele pe care le deține din bugetul de 2.4 miliarde de lei al Ministerului 1.8 miliarde s-au cheltuit pentru restituirea acestei taxe. De asemenea, acesta a mai mărturisit că după ce Partidul Social Democrat a scos taxa în cauză nu a venit cu o altă soluție pentru îmbunătățirea aerului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI