Când trebuie să pui îngrăşământ natural la muşcate, de fapt. Greşeala pe care multe românce o fac

de: Ana Chivu
27 08. 2022

Mulți gospodari caută o rețetă perfectă pentru îngrijirea florilor. Majoritatea românilor au în curte mușcate. Deși par ușor de crescut, nu este deloc așa pentru că sunt niște plante sensibile uneori. Un număr mare de oameni fac o greșeală imensă în ceea ce le privește. Mai exact, ei nu pun în perioada potrivită îngășământul. Când trebuie să acționezi și cum trebuie să te folosești de el pentru ca florile tale să arate perfect?

Truc pentru grădinari: când trebuie să pui îngrășământ la mușcate

Mușcatele sunt adorate de majoritatea românilor. Mulți au casele pline de aceste flori. Indiferent dacă locuiești la curte sau la apartament, ele arată deosebit în special aproape de geamuri. Ele sunt iubite și pentru faptul că rezistă bine la temperaturile din timpul verii.

Acestea pot fi cultivate chiar și în plin soare, dar și în spațiile parțial umbrite. Deși nu par greu de întreținut, trebuie să ai atenția îndreptată spre unele detalii. Mai exact, trebuie să ai grijă la momentul special în care le pui îngrășământ.

Mușcatele fac flori din luna mai până în luna octombrie, moment din care începe să fie din ce în ce mai frig. Pentru a putea oferi locuinței tale culoare, au nevoie de îngrășăminte.

Ce trebuie să faci?

Apa nu este de ajuns, iar pământul din suportul lor special își pierde sărurile nutritive la șase săptămâni după plantare. Hrănirea lor este strâns legată de fazele lor de dezvoltare.

Mai exact, plantele tinere au nevoie de fertilizator cu mai mult fosfor care contribuie la dezvoltarea rădăcinilor și tulpinilor viguroase.

Un truc important pe care să îl împărtășești și cu prietenii tăi este legat de această hrană a lor. Concret, îngrășămintele naturale se pot folosi în lunile: mai, iunie și septembrie, excepție făcând perioadele caniculare.

Cum să faci îngrășământ natural?

Zațul de cafea este o soluție bună pentru mușcate. Trebuie amestecat cu coajă de ou și pisat bine, mai apoi lăsat puțin la uscat, ulterior pus pe pământul florilor.

Spală bine cojile de ou și curăță membrana albă care dă un miros neplăcut în cazul în care se strică. De asemenea, în momentul acesta este bine să scurgi puternic zațul de cafea.

Amestecă cele două ingrediente și lasă totul la uscat pe o foaie simplă sau pe o pungă, iar mai apoi pune îngrășământul natural în ghivece. Nu uita să le oferi plantelor apă atât cât au nevoie. Verifică ușor cu mâna pământul lor, iar dacă este umed nu este nevoie să le mai pui.