Când trebuie să plantezi roșiile în grădină pentru a avea recoltă bogată. În solar trebuie mai devreme
Roșiile se regăsesc în toate piețele și în supermarketuri, dar mulți români preferă să le planteze în propria grădină. Aceste legume sunt delicioase și au un gust unic. Însă pentru ca tomatele să crească mari și suculente, trebuie să știți când se plantează în grădină, dar și în solarii.
Când trebuie să plantezi roșiile în grădină pentru a avea recoltă bogată
Roșiile sunt la mare căutare în timpul verii. Nu există ceva mai delicios decât o salată de roșii proaspete, direct din grădină, alături de o bucată de brânză. Pentru ca răsadurile de tomate să se dezvolte cum trebuie, este esențial să știți când să plantați roșiile. Mulți le plantează în grădină sau în solar neîncălzit.
Dacă luați în considerare o producție de roșii în acest an, trebuie să știți pas cu pas când să puneți roșiile. De regulă, la începutul primăverii, temperaturile sunt încă mici, astfel că răsadurile de roșii pot fi compromise.
Prima dată trebuie să aveți la cunoștință faptul că răsadurile de roșii au nevoie de o temperatură a solului de peste 10-12 grade. Dacă va fi mai frig, răsadurile nu se vor prinde.
Vezi și: Legumele care se plantează în luna mai. Așa vei avea o recoltă bogată
Răsadurile de roșii se plantează în solar în perioada 25 martie – 10 aprilie. Dacă alegeți să le puneți în grădină, trebuie să fie în perioada 25 aprilie – 15 mai. În acest mod, solul va avea temperatura mai ridică, iar roșiile nu vor fi afectate de temperaturile scăzute.
În plus, răsadurile de roșii au nevoie de aproximativ 55-60 de zile pentru a crește și pentru a putea fi plantate în grădină sau solar. Drept urmare, trebuie să țineți cont de această perioadă atunci când puneți în tăvițe semințele, pentru a obtine răsadurile.
Soluții pentru tratarea culturii de roșii
Cea mai populară soluție folosită de către grădinarii experimentați este fertilizarea cu iod, ce are rolul de a accelera coacerea fructelor și previne apariția manei. Pentru a prepara această soluție, tot ce trebuie să faci este să dizolvi 4 picături de soluție alcoolică de iod în 10 litri de apă. Vei turna câte 2 litri de lichid la cultura de roșii.
Un alt truc benefic este să fertilizezi tomatele cu cenușă. Va trebui să dizolvi o cană de cenușă în 10 litri de apă, iar cu acest amestec vei uda roșiile. Poți aplica cenușă și la solul plantelor, peste care vei turna apă din abundență.