Când trebuie să adaugi legumele în supa de găluște pentru un gust savuros. Cât timp trebuie fierte, de fapt
Când vine vorba de gătit, după cum se zvonește prin târg, bărbații sunt cei mai buni bucătari!, dar de ce, rămâne un mister. Cu toate astea, fie că vorbim de ei sau de ele, ca fiind foarte buni în bucătărie, mulți nu prea știu când trebuie să adaugi legumele în supa de găluște pentru un gust savuros. Așadar, te invităm să aflii asta, dar și cât timp trebuie fierte, de fapt.
Poate fi supa de găluște o provocare?
Deși rețeta pare una simplă, pentru unii s-ar putea să fie, într-adevăr, o provocare să facă o supă de găluște delicioasă, ca la mama acasă.
Vezi și: De câte ori trebuie să fierbi apa pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Va ieși un deliciu
Supa de găluște este unul dintre lucrurile preferate de multe gospodine pentru un prânz rapid și simplu sau o cină fără efort sănătoasă, reconfortantă și prietenoasă cu bugetul.
Conform celor mai experimentate gospodine, există diferite rețete pentru a face supa cât mai versatilă posibil, folosind în mare parte ingrediente proaspete, sau cumpărate din magazin. Ca timp, nu ia mai mult de o oră, cu totul, acesta fiind unul din motivele pentru care gospodinele aleg să prepare această supă.
Când trebuie să adaugi legumele în supa de găluște pentru un gust savuros
Printre ingredientele de bază pentru acest preparat, sutn legumele, dar este foarte important să știi când trebuie să adaugi legumele în supa de găluște pentru un gust savuros preparatului tău.
Mai trebuie menționat că legumele nu se vor pune la fiert singure, ci cu carnea de pui, curățată bine și spălată.
În ceea ce privește când trebuie să adaugi legumele, după ce le-ai curățat și spălat, se vor pune în supă după 25 de minute de la momentul adăugării cărnii de pui. După ce le-ai pus în oală, va trebui să le mai lași cel puțin 20 de minute la fiert, la foc mic, ulterior adăugând găluștele.
Rețetă simplă de supă de găluște
Suntem convinși că știi cum să faci supa de găluște, dar ne-am gândit să-ți propunem această rețetă, și tot ce ai de făcut, este să o încerci și să vezi ce iese. Pentru început, iată ce ingrediente ai nevoie:
Ingrediente pentru găluște
- Ouă de găină 3 bucăți
- Cașcaval ras 50 g
- Făină alba de grâu 50 g
- Griș din grâu 50 g
- Sare de mare c2 g
- Piper boabe proaspăt măcinat 2 g
Ingrediente pentru supă
- Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g
- Păstârnac 1 bucată mica
- Țelină ½ bucată
- Ardei verde 1 bucată
- Ceapă galbenă 1 bucată
- Sare de mare 1 lingură
- Piper boabe ½ lingură
Modul de preparare pentru supa de găluște
Faceți mai întâi găluștele amestecând grișul cu ouăle bătute bine, la care se adaugă sare și piper. Curățăm puiul și se spală, ulterior, se încălzește o oală pentru ciorbă la foc mediu și se adaugă carnea care va trebui să fiarbă timp de 25 de minute.
După, se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul și țelina, și se lasă să mai fiarbă încă 20 de minute. Când totul a dat în fiert, și au trecut cele 20 de minute, se adaugă găluștele și le mai ținem la fiert aproximativ 5-6 minute, după care se stinge focul și se adaugă pătrunjelul. Poftă bună!