Înainte de a găti ceapa, carnea, usturoiul și alte alimente, este necesar să le prăjiți pentru rezultate optime. Gospodinele îți dau câteva sfaturi despre cum poți efectua această procedură, cu eforturi minime și rezultate pe cinste. Când se pune, de fapt, usturoiul în mâncare.
În lumea gastronomiei este necesară sigilarea sau prăjirea unor alimente, pentru ca acestea să fie perfect gătite. În această notă, marii chefi bucătari îți împărtășesc pașii pentru a efectua procedura fără complicații.
Pentru a îmbunătăți aromele preparatelor, mai mulți bucătari prăjesc adesea unele alimente. Această tehnică de gătit constă în a pune mâncarea într-o tigaie sau oală la o temperatură scăzută (sub 100 °C), peste care vor adăuga puțin ulei.
Acest prim pas va permite extragerea esenței alimentelor si, mai ales, va contribui la gătirea preparatului.
Deși multe persoane folosesc ulei vegetal pentru prăjit, specialiștii le recomandă oamenilor să opteze pentrula ulei de măsline, deoarece acest ingredient nu numai că adaugă savoare alimentelor, ci este și mai sănătos.
Principalele alimente care se prăjesc sunt ceapa, usturoiul și alte legume. Cu toate acestea, această procedură se aplică și în cazul orezului sau a carnei de pui.
Citește și Soluția care te scapă de mirosul de usturoi de pe mâini. Foarte mulți o au în casă
Specialiștii au dezvăluit câteva trucuri ce te vor ajuta să prăjești ceapa și usturoiul, ingrediente care stau, de obicei, la baza sosurilor.
Pentru început, curăță și tăie ceapa în cubulețe. Curăță și tăie cățeii de usturoi pe care îi veți folosi cu un cuțit sau o presă.
Într-o tigaie se pune un strop de ulei de măsline, astfel încât să acopere doar fundul. Las-o câteva secunde la încins, la foc mediu. Adaugă ceapa tocată în tigaie și pune-o la călit.
După ce bucățile de ceapa au căpătat o nuanță aurie, poți adăuga usturoiul și orice condimente pe care le vei folosi. Procedează la fel cu ce alte legume mai folosești, urmând ca, la final, să adaugi sare și piper după gust.
Mai rămâne de adăugat, spre sfârșit, puțină apă, după care vei amesteca totul și vei acoperi tigaia/oala astfel încât să lași totul la foc mic.