Când și unde va fi înmormântată Delia Budeanu. Mesajul lui Marius Tucă: ”Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre”

de: Violeta Badea
20 10. 2024

Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale televiziunii publice din România, s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani. Crainic al Televiziunii Române timp de aproape trei decenii, Delia Budeanu a lăsat o moștenire importantă în lumea televiziunii, iar vestea morții ei a adus o mare tristețe în inimile celor care au cunoscut-o.

Delia Budeanu, o viață dedicată televiziunii

Delia Budeanu a debutat în televiziune în 1970 și a devenit una dintre cele mai apreciate și respectate prezențe de pe micul ecran. Timp de 27 de ani, ea a fost figura emblematică a știrilor de la Televiziunea Română, fiind cunoscută pentru profesionalismul și calmul său.

Retragerea din viața publică a venit în 1997, după moartea soțului ei, Radu Budeanu, un important jurnalist de politică externă. De atunci, Delia Budeanu a ales să trăiască departe de luminile reflectoarelor, însă amintirea sa a rămas vie în sufletele colegilor și publicului.

Ceremonia de rămas bun

Trupul neînsuflețit al Deliei Budeanu a fost depus la Mănăstirea Cașin din București, unde cei care au iubit-o și apreciat-o pot veni să-i aducă un ultim omagiu.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, 21 octombrie 2024, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova. Familia a transmis un mesaj emoționant, anunțând plecarea acesteia din lumea celor vii:

”Cu inimile pline de tristețe, vă aducem la cunoștință că iubita noastră mamă și bunică, Delia, a fost chemată la ceruri astăzi, 19 octombrie.

Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre, dar ne alină gândul că va veghea asupra noastră de acolo de sus. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, 20 octombrie 2024, începând cu ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, unde va fi depusă până luni, 21 octombrie 2024.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova. Familia Budeanu vă mulțumește pentru gândurile bune și sprijin în aceste momente grele.”

Citește și A murit Delia Budeanu, cea mai cunoscută prezentatoare TV din România. Fosta crainică TVR avea 78 de ani!

Un omagiu din partea lui Marius Tucă Show

Marius Tucă, jurnalist și prieten apropiat al familiei Budeanu, a repostat mesajul emoționant transmis de cei apropiați Deliei Budeanu. Marius Tucă a apreciat-o enorm pe fosta jurnalistă și regretă trecerea ei în neființă.

Odată cu moartea Deliei Budeanu, se încheie o epocă în televiziunea română, iar amintirea acesteia va rămâne vie prin moștenirea sa profesională și prin impactul pe care l-a avut asupra celor care au lucrat cu ea și au urmărit-o de-a lungul carierei sale îndelungate.

Citește și Prima reacție a Danei Budeanu, după moartea fostei sale soacre. Fanii au reacționat imediat