Când se vor putea vaccina copiii, de fapt. Valeriu Gheorghiță, despre obținerea autorizației

de: Năstase Mirabela
19 05. 2021

Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, a declarat că: ”Ne așteptăm că până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de folosire a vaccinului de la Pfizer și pentru grupa de vârstă 12-15 ani”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Când se vor putea vaccina copiii, de fapt

El a mai precizat că ”deja se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei ca să permită programarea copiilor prin contul părinților”.

De asemenea, Lucian Bode a mai completat afirmațiile, dezvăluind că se așteaptă ca Agenția Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de folosire a vaccinului de la Pfizer pentru copii la finele lunii mai, începutul lunii iunie ”31 mai, 1 iunie”.

Tot Valeriu Gheorghiță a anunțat că vor să organizeze de Ziua Copilului un maraton de vaccinare, la nivel național.

”Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare”.

Așadar, conform declarațiilor, tinerii sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare, însoțiți de aparținători.

”Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescență, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele regal, părinți, bunici”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Ce a anunțat Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a mai spus că cei sub 18 ani se pot vaccina și până atunci în centrele de vaccinare ”însă în zilele respective, 31 mai, 1 iunie, vom avea această prioritizare pentru această grupă de vârstă”, a mai spus coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Cât despre restul populației, Valeriu Gheorghiţă a spus că nu a sesizat o scădere a dorinţei de vaccinare măsurată de prima doză administrată, însă a declarat în acelaşi timp că este important ca numărul celor care primesc prima doză să crească, ca să se poată țină în frâu pandemia.

„Este greu de spus care va fi dinamica campaniei de vaccinare. Progresiv, începe să funcţioneze şi vaccinarea în spitale. Ne-am dori să atingem acest obiectiv cât mai repede, important este să menţinem un ritm constant al campaniei de vaccinare, să creştem numărul persoanelor care se vaccinează cu doza unu, să ajungem să avem un control bun din punctul de vedere al pandemiei“, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.