Când se vor închide școlile și grădinițele în România, de fapt. Anunț major pentru milioane de români

Când se vor închide școlile și grădinițele în România, de fapt. Anunț major pentru milioane de români
Octavian Jurma, anunț înfiorător pentru luna octombrie: "Cu siguranță se vor închide"

Valul patru al pandemiei nu ocolește România, astfel că în următoarele săptămâni, specialiștii fac previziuni sumbre cu privire la inchiderea mai multor instituții de învățământ. Din păcate, cercetătorul Octavian Jurma avertizează asupra exploziei de cazuri cu care se va confrunta Capitala la începutul lunii octombrie.

“Cu siguranță se vor închide”

Veștile cu privire la evoluția valului patru al pandemiei nu sunt tocmai bune, astfel că medicul Octavian Jurma dă asigurări cu privire la explozia cazurilor de Covid-19 încă de la începutul lunii octombrie. Acesta susține că singura cale de a preveni această situație cu adevărat îngrijorătoare este intervenția rapidă a autorităților.

Potrivit specialistului, autoritățile trebuie să acționeze așa cum nu au făcut-o în primele valuri ale pandemiei pentru a avea un rezultat diferit față de cele de până acum. Dacă nu vor fi luate măsuri de urgență, Capitala României va depăși incidența de 6 la mia de locuitori, fiind înregistrate chiar și 15.000 de infectări pe zi.

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută.

E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte. Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Antena3.

Medicii, epuizați în valul patru al pandemiei

Cercetătorul reamintește  faptul că sistemul medical este epuizat de toate evenimentele petrecute în valurile anterioare, iar medicii nu mai fac față noilor provocări, resimțite și mai greu din cauza oboselii acumulate. În plus, cunoscutul medic subliniază lipsa de respect și de considerație a celor care nu cred în existența virusului, astfel că munca și implicarea medicilor devine un act privit, mai degrabă, cu dispreț.

„Au fost pârjoliţi de 3 valuri şi s-au întors prea puţin odihniţi din concediu doar ca să afle că o vor lua de la capăt în condiţii mai proaste cu o boală mai gravă şi resurse mai puţine. Dar de data asta, medicilor le va fi mult mai greu şi vor avea mult mai puţină recunoştinţă.

Ei sunt huliţi şi jigniţi de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranţa a devenit un titlu de mândrie. Nu au recunoştinţă nici din partea pacienţilor agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulţi o neagă, chiar şi când rămân fără suflare. La noi medicii nu sunt răsplătiţi cu afişe şi panouri prin care reprezentanţii publicului să exprime recunoştinţa publicului pe care pretind că îl reprezintă“, a scris Octavian Jurma pe o rețea de socializare.

„Nimic nu mai poate schimba ce vine în două săptămâni”

În aceeași postare, Octavian Jurma susține că doar rugându-ne putem schimba ceva din ceea ce urmează să vină în două săptămâni, mai ales ca politicienii au atenția îndreptată către acțiuni în avantaj personal și nu mai au energie de alocat pentru binele societății.

„Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze ţara, că mulţi din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică, dar îl neagă în afara ei. Nimic nu mai poate schimba ceea ce vine în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate cu măsuri luate cu gândul la alegeri şi funcţii.

Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmpla peste 14 zile. Trebuie să alocăm azi resursele şi să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a doua zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase şi resursele necesare uriaşe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negaţioniştii să fie fericiţi când ţara arde“, adaugă cercetătorul, potrivit adevarul.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI