Când se va scumpi carnea în România. La ce trebuie să fim atenți

Când se va scumpi carnea în România. La ce trebuie să fim atenți
Când se va scumpi carnea în România. La ce trebuie să fim atenți

Autoritățile atrag atenția asupra lucrurilor la care trebuie să fim atenți, atunci când cumpărăm produse din carne. Cu cât se vor scumpi alimentele, cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile pascale. Cât costă un kilogram de carne.

Când se va scumpi carnea în România

Vești triste pentru români. Autoritățile tocmai au anunțat faptul că se va scumpi carnea, cu câteva săptămâni înainte de sărbătorile pascale. Se pare că producătorii au crescut, deja, prețurile alimentelor din carne. Deși prețurile de la fermă ajung la cinci sau șase lei pe kilogram, românii sunt îngrijorați de faptul că tarifele ar putea crește într-un mod alarmant în apropiere de Paște. Potrivit autorităților, prețul cărnii este cu 20% mai scăzut decât cel de anul trecut, dar Ioan Ladoși, liderul Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.

„Prețul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Prețul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica prețul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendință de creștere cu 1-2 zile înainte de Paște. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paștelui este posibilă modificarea prețului pe baza creșterii cererii”, a declarat Ioan Ladoși, potrivit impact.ro.

Cât costă un kilogram de carne de porc

În ceea ce privește prețul produselor de la raft în magazine, un kilogram de carne de porc costă aproximativ 19 lei, un preț de aproape patru ori mai mare decât tariful afișat la poarta fermelor. Țineți minte faptul că intermediarii sunt cei care decid prețul, nu producătorul. Acest lucru se întâmplă și în cazul fructelor și legumelor, nu doar în cazul cărnii.

Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, a declarat, de asemenea, că în anul 2020 au fost sacrificați aproximativ 3,7 milioane de porci, cu 12% mai puțini decât în anul 2019, atunci când 4,2 milioane de porci au plecat spre abatoare. Ministrul Adrian Oros a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 18 martie, faptul că Ministerul Agriculturii a alocat 700.000 de lei pentru a susține crescătoriile de porci din rasele Bazna și Mangalița, chiar dacă aceștia reprezintă un procent aproape infim, de 0.01%.

Președintele APCR Ioan Ladoși subliniază faptul că orice ajutor destinat sectorului în cauză este mai mult decât așteptat, privind această inițiativă importantă. Românii se pregătesc deja pentru masa de Paște, unde sunt obișnuiți să organizeze un festin pe cinste, cu produse din carne de porc și de miel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI